söndag, januari 10, 2010

Ringmärkt eller inte

Något som verkligen har förändrats med tiden är synen på förlovningar och giftermål. Den gamla traditionen att man kommer gifta sig inom ett år efter förlovning är för många utdöd, och ett giftermål betyder inte samma sak idag som det gjorde för 50 år sedan.

Jag är av den åsikten att alla får göra precis som dom vill, följ hjärtat och skit i vad andra säger. Det är absolut inget fel med att förlova sig, men något jag inte tål är de som förlovar sig för att bevisa för någon annan att de hör ihop. De som förlovar sig och sedan viftar med ringen och deklarerar att de minsann förlovat sig, för de VET att resten av livet kommer de spendera med varandra och de vill BEVISA det för hela världen. Behöver man bevis i form av metall runt ringfingret för att övertyga sig själv att man hör ihop, då är man ute på tunn is.

Förhoppningsvis kommer jag få bli Darlings fru en vacker dag, och jag hoppas att jag får dela resten av mitt liv med honom. Men jag ser ingen anledning till att vi skulle förlova oss för att någon annan tycker det, eller för den ofta föreslagna anledningen att vi varit tillsammans i 4,5 år. Spelar det någon roll? Det handlar om oss och våra hjärtan, och vi vet exakt vart vi har varandra, med eller utan ring.

3 kommentarer:

  1. Annelie22:19

    Jag vet vad du menar och jag håller med dig..Jag känner en som bara viftar med ringen,och de bara förlovade sig för att ha en fest,visste inte ens om de skulle gifta sig..Sånt är fel !!!

    SvaraRadera
  2. Bra, då är vi två :D

    SvaraRadera
  3. Haha, tack för ditt mail :) Jag tog ärligt talat inte åt mej det minsta av ditt inlägg. Jag håller med dej! Nu hade jag verkligen inte ens förväntan mej att Markus skulle fria men såklart sa jag ju ja! Och traditionerna är lite mer gammaldags här att man bör gifta sej inom ett år. Sen så är det så att när vi är gifta så får våra barn också automatiskt österrikiskt medborgarskap så för oss underlättar det verkligen att gifta oss före vi skaffar barn och vi vill verkligen det också. Jag är absolut ingen som behöver bevisa för någon vem jag hör ihop med, utan det känner jag bäst själv :)

    SvaraRadera