lördag, januari 16, 2010

Tryfflarna ja!

270g choklad
1dl vispgrädde
3cl cointreu/2msk rivet apelsinskal

2msk kakao
1msk florsocker

Hacka chokladen så smått som du ids och lägg den sen i en bunke.
Värm grädden i kastrull på spisen, låt den inte koka.
Häll grädden över chokladen och rör om, rör om, rör om.
Fortsätt röra tills all choklad smält, ev måste du stödvärma i micron korta stunder för att allt ska smälta.
Släng i smaksättningen och rör om ordentligt.
Låt svalna och stelna i kylskåp i ca 2 timmar.

Sikta kakao och florsocker på ett fat, rör om tills det blandat sig ordentligt.
Rulla små bollar av tryffelsmeten och rulla det sedan i kakaoblandningen.
Förvara i kylskåp men servera rumstempererade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar