tisdag, september 28, 2010

Grattis magen 31 veckor!

Idag går vi in i vecka 31 (30+0,) och det betyder ju att vi har precis 25% kvar av graviditeten till beräknat förlossningsdatum. Jag tycker det var nyss vi förundrades över att den lilla krumeluren i babytickern här till höger höll på att tappa svansen och få ben. Nu ligger det en i stort sett färdig bebis i magen, som "bara" ska växa sig större tills det är dax att komma ut.

Jag börjar fundera om det varit växtspurt i magen de senaste veckorna, för nu tycks det vara väldigt trångt däri. Sparkarna övergår mer och mer till allmän omlevnad där man kan se hur kroppsdelarna trycks/dras mot utsidan, och det känns väldigt väl när vilda bebin hittar in bakom revbenen. Så fort jag lägger mig platt på rygg så blir det hela havet stormar innanför naveln, fast det gör jag inte så ofta eftersom det är obehagligt och jag fort blir illamående och lite snurrig i bollen då den lilla trycker mot kroppspulsådern.

Det är svårt att äta "vanliga" portioner, jag blir lätt illamående när jag ätit. Antagligen för att det finns mindre plats för matsäcken, så jag försöker äta mindre och oftare istället. Järntabletterna jävlas med min mage (surprise surprise), men det är bara att bita ihop och försöka äta rätt. Hittills slipper jag steppandet på kissblåsan, magen känns skön och har inte fått några bristningar. Däremot har jag upptäckt några pyttesmå åderbråck vid mitt vänstra knä, vi får väl se om dom ökar i storlek i takt med belastningen. Har glömt att väga mig, men tycker att helgens konstanta ätande borde ha gett utslag, får se imorgonbitti vid uppstigning innan frukost.

Så, det var nog allt från Hanna's preggovärld, magbild kommer ikväll/imorgon!

2 kommentarer:

  1. Grattis till ny vecka!

    Jag har precis samma problem med järntabletterna -INTE snälla mot magen. Men det var ju ganska väntat.

    Mätt fort blir jag också. Men hungrig ofta!

    SvaraRadera
  2. Tack tack :) Vi får starta ätarklubb ;)

    SvaraRadera