måndag, september 27, 2010

Gravid i tio månader!

En "normal" graviditet varar i 40 veckor, en månad räknas som 4 veckor.
40 veckor/4veckor=10 månader.

Vi är nu i vecka 30 (29+6), och då räknas det som att vi påbörjat vår åttonde graviditetsmånad. Från vecka 32 till 36 räknas det som nionde månaden, mellan vecka 36 och 40 räknas det som att du är i tionde månaden, men har gått 9 hela månader+antalet veckor.

Det är en hel vetenskap att räkna veckor och månader när det gäller att vara på smällen! Tur att det finns tusen olika graviditetskalendrar som håller ordning åt en. Iofs så skulle det nog gå lika bra att vara gravid ändå, utan att hålla på och räkna månader, veckor och dagar, men det är svårt att låta bli när man längtar och har nedräkning. Och vad skulle jag svara då jag får frågan om vilken månad jag är i hundra gånger om dagen? "-Jag vet inte" känns kanske inte som ett bra svar.

Hoppas du blev lite klokare på månadsräkningen nu Sandra ;)

2 kommentarer:

  1. Sandra18:46

    Det enda jag hört är att man går gravid i 9 månader & att det sen kan bli +/- x-dagar så därför har jag aldrig vetat om någon tionde månad. Med andra ord går ju nästan alla i 10 månader då, så lurad jag varit under 25 år ;). Lite klokare, men inte mycket :). Kram

    SvaraRadera
  2. Du är klok så det räcker inom en massa andra områden, inget att sörja :D kramkram

    SvaraRadera