torsdag, september 02, 2010

Kycklingpaj

Glutenfri pajdeg
100gram margarin
3dl fin glutenfri mjölmix
1 ägg

Mixa ihop ingredienserna till pajdegen i matberedare och tryck ut i en form. Förgrädda ca. 10 minuter i 200grader.

Kycklingfyllning

350g kycklingfilé
2 gula lökar
1 paket bacon
150g färsk svamp
2tsk torkad timjan
2 dl creme fraiche
Salt
Peppar

Skär kycklingfilén i små tärningar.
Skala och hacka löken.
Skär eller klipp bacon i tärningar.
Borsta svampen och skär den i skivor eller bitar.
Stek kycklingfilén i lite fett i en stekpanna.
Ta upp det och fräs löken mjuk utan att den tar färg.
Blanda i köttet och smaksätt med salt och peppar.
Ta upp blandningen ur pannan.
Bräck baconet i pannan och stek sedan svampen.
Blanda kyckling, svamp, bacon och timjan och rör i creme fraiche.
Smaka av.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda ca. 10 minuter till.
Servera med en god sallad!

Även detta recept kommer från Vår kokbok och är lite omgjort. En snabb och god paj som är minst lika god i matlåda dagen efter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar