tisdag, juni 28, 2011

Tillökning i köket

Vi har blivit med kaffemaskin! På elgiganten hade de Dolce Gusto Piccolo Piano Black på erbjudande för 599kr, så vi klippte till för några dagar sedan. Har ganska länge funderat på en maskin från Nespresso, men nu fick det bli den här smidiga lilla rackaren.

Jag började dricka kaffe för kanske..ett år sedan om ens det. Inte i den benämningen att jag dricker flera koppar om dagen och dör av koffeinabstinens, men nån gång då och då blir jag sugen. Hellst ska det då vara starkt och svart som natten. Darlingen dricker några koppar om dagen på jobbet, men aldrig hemma förutom om vi får gäster.

Vi har bara hunnit prova Espresso Intenso och Chococino än så länge, och båda två får helt klart tummen upp. Dock var det kanske inte en sån bra idé från min sida att testa espresson 22:30, strax innan läggdax, hade lite svårt att somna och kände mig bakis när jag vaknade.

En bra sak med vår fina kaffemaskin (förutom att kaffet blir gott och att den är fin) är att det går superfort att fixa varmvatten. Betydligt snabbare än med vår vattenkokare! Perfekt då man vill ha vatten till en thékopp eller till lillans gröt, då själva kaffet aldrig vidrör maskinen så får man ingen kaffesmak på vattnet. Det är jättelätt att tömma och fylla vattenbehållaren, givetvis vill man ju alltid ha nytt, friskt vatten.

2 kommentarer:

  1. Lyxigt!! Har sneglat på sådan jag med men varit för snål ;-) Dricker sällan kaffe, någon latte här o där men inte något mer.

    Ja tiden går grymt fort, vi har snart inga bebisar ju! Blir så sentimental!

    Fler med hår som fått frispel? Ja just det, vi får sona våra brott! Har alltid sagt att bebishår är så charmigt, och faschinerande att mer eller mindre alla har kvar enstaka fjun även som vuxen. Jo jo, fjun?! Jag har buskutväxt nu!! Ha ha!

    Åh... ja jag behöver någon händig karl eller två, eller tre. Fixa toalett uppe (som inte ens finns i dagsläge) och renovera toaletten nere och fixa även en nere i källaren (spa). Huu, pengarna rullar.....! Mycket o göra, måste först pallra oss till banken och få lite fina lån, för smakar det så kostar det tydligen?? ;-)

    SvaraRadera
  2. Anonym21:34

    Men tjena så fint ni fixar hemma! Hihi kaffemaskinen var skitsöt, kan vara min fantasi men jag ser en pingvin:)/Marie(lantgårdslivet)

    SvaraRadera