söndag, juli 15, 2012

Baby Jogger City Select - singelläge

Nu har vi rullat nya vagnen i singelläge den senaste månaden, och är jättenöjda! Vi har utan problem tagit oss fram på asfalt, grus, gräs och inne i stan. Det enda vi inte testat är att åka buss, men då den inte är större i singelläge än vad t.ex. EL City Cross som vi annars rullat runt på är, så tror jag inte att det skulle vara några problem alls.

Det är lätt som en plätt att byta håll på eller flytta sittdelen mellan de tre olika fästena på vagnen, så jag känner verkligen att den kommer användas både som singel med liggdel och som duo med liggdel och sittdel när Åttan behagat att komma ut i höst. Det har jag svårt att tro att jag skulle göra med en syskonvagn där barnen sitter i bredd, då skulle jag nog välja att använda en av singelvagnarna de gånger bara ett barn ska med ut.

Ett stort plus i kanten är att det är superlätt att knäppa lös klädsel både till sitt- och liggdel då det är dax för en omgång i tvättmaskinen.

Vi har inte köpt något regnskydd från Baby Jogger, utan använder det från Tulsa som vi hade sen tidigare. Likadant kommer vi göra med myggnätet. Adapter till bilstol måste vi kolla upp, skulle onekligen vara praktiskt att ha.

En nackdel Darlingen känner är att den helt plana delen på handtaget inte är tillräckligt bred, utan att man får hålla händerna ganska tätt ihop. Det är inget jag själv tänkt på, men ska känna efter nästa gång vi är ute och rullar.

Att fälla upp och ihop den är lätt som plätt, minst lika lätt som bägge Emmaljungorna vi har här hemma, och de är verkligen inte komplicerade. Dock är den lite klumpigare i hopfällt läge, när man t.ex ska lyfta in i/ut ur bilen.

Liggdelen har vi packat upp och provat att ha Ted liggandes i, och även om den är långt ifrån Citykorgens storlek så var den inte så liten som jag hade trott. Den kändes väldigt mysig och ombonad, längtar tills vi får prova den "på riktigt".

Sen så ska det även bli spännande att rulla vagnen med både sittdel och liggdel på, vi har provat inomhus och den kändes lång men ändå lättmanövrerad. Självklart kunde vi inte låta bli att prova alla kombinationer som går, och fastän vi satte Astrid längst fram så kändes den inte så värst tung att "vicka upp", som man gör vid t.ex. trottoarkanter. Men det blir nog en helt annan sak utomhus, och då man gör det för tusonde gången istället för tredje gången inomhus på parketten.

Ni får ett nytt utlåtande när vi hunnit rulla den i duoläge.






2 kommentarer:

  1. Kul att ni är nöjda!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni är nöjda, och jag ser fram emot att läsa vad ni tycker när använder den som dubbelvagn sen.

    SvaraRadera