måndag, juli 23, 2012

Förskolefunderingar

Ni som har förskolebarn, har ni några tips på vad vi ska införskaffa innan starten om drygt två veckor? Vad är viktigt att ha?

Ryggsäck och ordentliga utekläder har hon, men vad mer är viktigt? Halkfria inneskor kanske? Det är inget hon använder annars, men det kanske kan vara bra att ha. Det känns som att det är mer som kommer till när hösten närmar sig, som åttatusen par vantar, men vi har klurat på vad hon kommer behöva från början och kan inte komma på något särskilt.

/Soon to be förskolemamma

9 kommentarer:

  1. ryggsäck, bekväma ombyteskläder och bra ytterkläder kommer man långt med. Det går åt mycket ombyteskläder, allafall för vår lilla skitgris här hemma ;)så inköp av mjuka sköna kläder att leka i ökade en aning här hemma vid starten.

    Ta det varefter, dom brukar vara duktiga att berätta vad som behövs eller om något saknas så får ni ta det varefter. MÄRK alla kläder är ett hett tips men det kanske ni redan gjort :)

    Lycka till med förskolestarten!

    SvaraRadera
  2. Vi hade nog inte nå särskilt. Hon hade inneskor men blev så svettig skippade dem efter någon dag. Ombyten. Om hon har snutte när hon sover kan det vara bra att försöka få hon använda en annan på dagis om det går så slipper man släpa fram och tillbaka och tappa .

    SvaraRadera
  3. Hoppas att du får mycket svar, för det här vill jag också veta. DU får gärna publicera allt som barnen behöver ;-)

    SvaraRadera
  4. Förskolläraren14:03

    Här kommer lite tips:
    Regnkläder och stövlar som lämnas kvar på förskolan. Ombytes kläder, det går åt mer än vad man tror. Håll lådan/hyllan ständigt påfylld. Napp/snutte/djur eller vad det är som behövs vid vila, som lämnas kvar. Fodrade galonkläder samt fodrade stövlar till hösten. Tänk på att dyrast inte alltid är bäst, Ica maxis funkar perfa! Många vantar och kanske två mössor. Vantar =förbrukningsvara. Köp flerpack på en gång så slipper du leta som en galning i affären när vantarna är borta/trasiga/smutsiga. Gäller både tumvantar och vintervantar. Köp TUMvantar. Barn som kan sätta på sig fingervantar själv kan ha fingervantar dvs när de är 5. Om det inte är extremt kallt inne på förskolan behövs inga inneskor, det blir bara massa extra jobb vid blöjbyte och påklädning.
    Viktigast av allt. Prata med pedagogerna, lyssna på deras råd samt läs alla lappar och info så kommer det gå galant för er!

    SvaraRadera
  5. - bra ytterkläder för alla väder (ink galonkläder - det bästa!)
    - skor som inte är så ömtåliga
    - stövlar
    - extrakläder att ha där (gärna extravantar också då barnen gärna leker i vatten om det finns! )
    - halksockar är ett bra alternativ till inneskor
    - blöjor

    Och som skrivits tidigare - märk ALLT! Det är omöjligt att hålla isär grejerna för personalen och ibland även för föräldrarna. :P

    SvaraRadera
  6. Förskolläraren: Tack för alla bra tips! Vi kommer absolut köra på tumvantar då det känns varmare och enklare :) Vi ska höra oss för under inskolningen, och tar tipsen därifrån med oss hem :)

    SvaraRadera
  7. Ombyten och ombyten *flera är väldigt bra att ha!
    Dem kör pampers blöjor så vet ni att det funkar sämre med dessa så säg till i förväg så hinner de köpa in dessa. F kör bara med Libero får utslag av Pampers.

    Galonkläder som lämnas kvar på förskolan är toppen behöver man inte dra emellan. Vantar och handskar en extra uppsättning så det finns. Och märk alla kläder.

    Inneskor är det nästan ingen av barnen som använder mockasiner använder däremot vissa. Vi har inga inneskor lr mockasiner till Flisan då hon blir för varm.

    SvaraRadera
  8. Filippa19:47

    Ni verkar ha fått massor bra råd nu, men alltså märka alla grejer är mitt hetaste tips! Inklusive nappar om hon har det!

    Hoppas det blir en fin start:)

    SvaraRadera
  9. Filippa: Tackar! Japp, ska inte glömma att märka napparna..Det får bli några stycken "dagisnappar" så det inte blir kris om en försvinner ;)

    SvaraRadera