lördag, juli 07, 2012

Byggeri byggera


Vad glor dom på utanför fönstret, undrar kanske ni. Är det en räv som dansar samba? En naken granne? Nej, det är helt enkelt dagens byggnation de beskådar.

När jag åkte till jobbet klockan 9 släppte jag av Darlingen och Masse hos farbror Jocke, där lilla svägerskan redan befann sig. Under dagen har det grävts, satts plintar och byggts stommen till en altan, och när jag kom dit efter att ha jobbat färdigt så var det nästan dax att börja skruva trall.

Jag har stått för utfodring (lagade middag på vår favoritpizzeria och köpte jordgubbar på Coop), kapning av trall och frambärning av plank, faster Ebba har hållit ordning på Astrid och bröderna Stråmo har byggt. Med facit i hand kan vi säga att Ebba fick det tuffaste jobbet av oss fyra!

Dock hade plankoptimisten Darling räknat lite snålt även till detta bygge (precis som han gjorde till vårat), så imorgon ska de iväg och införskaffa de fem sista plankorna och en skruvlåda medan jag är på jobbet. Sedan hoppas jag på ordentlig invigning med glass! Och då kan jag passa på att fira min semester också, bara en dag kvar nu..


3 kommentarer:

 1. Åh då vet jag vilka jag ska locka ner hitåt senare när det vankas altanbygge ;-) Jag står för maten och barnpassningen till hela barnaskaran! *skrattar*

  Skönt att semestern stundar! Njuuuuuuuut!

  SvaraRadera
 2. Sv: Ja men helt galet vad god den blev!!! Bästa pajen, på, ja, väldigt länge! :-)

  Det kan jag verkligen förstå, hoppas bara vädret vill ge med sig snart så man får någon sommarkänsla :)

  SvaraRadera
 3. Åh va skönt att din semester startar :)

  Sv: Jo "alla" sa att tvåan är större, när jag nämnde att jag trodde det var en pojk i min mage och att sfmåttet+mätningar på bebisen visade att den var större bara spädde på mina aningar :) Alice vägde 2510gram och Elliot 3360gram, så det kanske var både att han är pojke och att det var andra barnet som spelade roll? Jag vet inte riktigt. Men det där med ökad vikt på barnen stämde för min egen mamma också, 4 syskon och stegrande vikt i "rätt" ordning :)

  SvaraRadera