söndag, november 28, 2010

Här är det glöggmys!

Grönlund kom förbi och då åkte glöggflaskan och tändaren fram. Ikväll vette rackarns vad som händer, kanske blir det bara lugna gatan med Vem kan slå Filip och Fredrik.

På jobbet var det full fart, inte en sekund att hämta andan utan en strid ström av adventsshoppare. Det finns ju vissa kunder som framkallar en mindre hjärnblödning bara genom sin blotta uppenbarelse, men så finns det dom som gör att man älskar sitt jobb lite extra bara för att dom finns. Idag var det en karl som surrade på och ställde frågor om morgonrockar från herravdelningen och provade för att hitta rätt storlek. Under tiden han provade så hade jag fullt upp i kassan och betade av kund efter kund, och efter ett tag hade han hittat rätt och det blev hans tur att betala.

Då berättade han vilken bra expedit han tyckte att jag var, att han lyssnat hur jag bemött och hjälpt kunderna i kassan och var imponerad och glad över att det fortfarande finns såna som jag. "-Jag tänkte det bara först, men kom på att man faktiskt ska berätta sånt!" Jag blev såklart glad och tackade så mycket för berömmet, och blev ännu gladare när kvinnan bakom honom i kön säger "-Jag tänkte precis samma sak när jag stog i provhytten och hörde hur du bemötte kunderna!"

Guld värt att höra när man står och stressar i kassan, känner att man inte hinner med att hjälpa alla kunder på golvet men försöker göra sitt bästa genom att vara glad och positiv. Sådär ja, där tog jag död på jantelagen!

4 kommentarer:

  1. sådant värmer verkligen i hjärtat att få höra när man gör sitt bästa dag ut och dag in!

    sv. Ska föreslå nakenhundstipset för honom, han bör redan ha anat att de skulle vara aktuellt efter en och annan pik ;)

    SvaraRadera
  2. Ja det är verkligen de kunderna som gör det värt! :)

    Som uppe skattar att man faktiskt sliter för att vara trevlig mot alla även om man inte alltid hinner!

    Många år sen jag stod i butik nu, men...

    You go!

    SvaraRadera
  3. tack. jaså, det är du. visst är det mjöl man inte tål då? visst inte är det mjöl i knäck? : )

    härligt med beröm på jobbet. tror att handeln måste vara en väldigt tacksam arbetsplats, just gällande beröm. bra jobbat!

    SvaraRadera
  4. Visst är det härligt med såna människor! De kan ju lätt radera alla tio "dåliga" kunder från tidigare under dagen. Jag tycker att det där är viktigt rent allmänt, att inte bara tänka komplimanger utan att även komma ihåg att säga dem högt, för en "liten sak" kan ju faktiskt värma rejält :-). Det är en sån sak som jag vet att jag själv är dålig på men verkligen försöker förbättra hos mig själv :-).

    SvaraRadera