torsdag, november 11, 2010

Krympande magen

Dagens BM-besök visade att ingen höll på att smita ut, urinprovet visade utmärkta värden, hjärtljuden låg på 140 slag/min och 23:an är nu ruckbar istället för rörlig. Men, SF-måttet hade krympt två cemtimeter sen sista mätningen (vilket var för 10 dagar sedan). Inte ok! Att vi inte ökat som vanligt är inte konstigt eftersom bebisen sjunkit ner, men att minska så pass mycket på kurvan är tydligen inte något bra. Från att ha legat mitt på medelkurvan trillade vi nu ner till den lägre kurvan. BM skulle ringa specialistmödravården och rådfråga, hon trodde att vi får åka på tillväxt-UL för att kolla så allt är som det ska. Imorgon får vi höra hur det blir.

Nu ska jag och den lilla magen, som inte känns så liten, mysa i soffan efter en hektisk dag på jobbet. Vi har haft medlemsdag med 25% på hela köpet, och farit runt som skållade råttor mest hela dagen. Darlingen har köpt en tidning åt mig, guld värd är han! Den ska jag bläddra igenom med en thékopp i handen, perfekt nedvarvning om ni frågar mig.

5 kommentarer:

  1. Rackarns mage! Men förhoppningsvis är det bara ett av graviditetens mysterier och 23:an växer så det knakar där inne. :)

    SvaraRadera
  2. Men vilken busig mage att oroa sådär! Väntar en rapport efter tillväxtUL dårå...

    Lycka till!
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Em: Det känns som att det inte finns någonting i hela världen som är "onormalt" när man är gravid, jag hoppas att det här också kan räknas dit tillslut ;)

    Erika: Jamen visst är det ett himla sätt?! Kommer rapport senare :) kram

    SvaraRadera
  4. Grattis till bebis i magen, läste att ni plussade den 31 mars.. På min sons födelsedag :)

    Men det är väl ganska normalt att sf-måttet minskar när magen sjunker? Det sa i alla fall min bm när jag var gravid och mitt sf-mått minskade från 38 till 36 när min mage sjönk :) Min mage sjönk i vecka 36 tror jag. Och jag har läst och hört om andra som det har varit samma sak för, det är säkert ingen fara med bebisen i magen din :)

    SvaraRadera
  5. Som du säkert har läst så krymte jag oxå,jag själv förknippar det med att jag fick högtblodtryck och att Julia hade sjunkit ner rejält. Var till SUS och gjorde tillväxt kontroll+flödesmätning. Då konstaterade dom bara att jag nog kommer få ett litet barn men att allting var bra.
    Hon var ju liten oxå så du ska se de går bra, kul att få prova att ligga i CTG kurva och göra ett UL så sent :)

    SvaraRadera