söndag, februari 19, 2012

Helgdvala

Jag har hamnat i helgdvala! Gårdagen vigdes åt Palina-flytt och jaktlagsfest. Jag, Massen och farmorn traskade hem vid nio, det var lite för spännande sällskap på festen för att det lilla busfröt skulle vilja somna i vagnen, och så kan jag väl inte påstå att hennes mamma var så överdrivet pigg. Höll mig ändå vaken till strax efter 12, en fanfar för det tack!

Idag har det mest busats och lekts med lego. Och jag har legat i sängen med mina kära SeaBands på armarna. Tycker inte alls att de funkar lika bra den här gången som de gjorde med Astrid, men vill inte hålla på att stoppa i mig åksjuketabletter och bli trött av dem. Är inte särskilt förtjust i läkemedel i vanliga fall, och när jag är gravid vill jag hålla mig ifrån allt vad tabletter heter ännu mer. Bara att bita ihop och gilla läget!

Vi får se vilken tid vi åker hem, middagen ska ätas här i Bredsel iallafall. Tror det blir filmkväll i soffan på Kullenvägen 10, vi började kolla 50/50 i fredags men jag gav upp efter en kvart. Roligaste filmsällskapet i stan, stackars Darlingen!

13 kommentarer:

  1. Anonym14:04

    Tror Erik slår dig;) Hoppas du snart mår bättre.

    SvaraRadera
  2. Anonym14:05

    Jag tror Erik slår dig i att vara tråkigt filmsällskap;) Hoppas du mår bättre snart.

    SvaraRadera
  3. Jobbigt med illamåendet. Det är det minst lockande för mig med att bli gravid igen, och då har jag ändå räknat förlossningen och ryggontet jag hade på slutet. Hoppas att det blir bättre. Kram.

    SvaraRadera
  4. Usch vilken natt vi har haft, inte det roligaste att behöva vara ute efter vägarna i snöoväder...

    Kommer ihåg den där tröttheten. Jobbigt med illamående, vi får hoppas att det släpper snart.

    I veckan jobbar jag bara onsdag natt, vilken lyx eller hur?!

    Cornelia är inte den roligaste alltid på eftermiddagarna, men ska vi göra ett försök på tisdag? Ska vi ta en fika på stan/byn? Eller ska vi komma till er eller ni till oss? För oss kvittar det, du får bestämma!

    SvaraRadera
  5. Nu ser jag att jag missat mycket i min egna jobb dvala!
    Jag blir så rörd när jag läser att ni väntar tillökning, har ju följt med ett tag och vet hur ni kämpade sist...
    Jätte stort grattis :)
    Kramar från oss!

    SvaraRadera
  6. Nu ser jag att jag missat mycket i min egna jobb dvala!
    Jag blir så rörd när jag läser att ni väntar tillökning, har ju följt med ett tag och vet hur ni kämpade sist...
    Jätte stort grattis :)
    Kramar från oss!

    SvaraRadera
  7. Anonym21:10

    hej, hittade din blogg när jag googlade på min egen adress:). vi bor i likadana hus och vi har en liten tjej som just börjat försöka sig på att klättra upp för trappen....hur har ni gjort med grind på nederplan? jag gissar att vi har ungefär liknande trappor och hos oss vet jag inte riktigt vad jag ska skaffa för grind då det inte finns fäste på båda sidorna...( hm vet inte riktigt hur jag ska förklara...hoppas du förstår):)
    mvh anna på 26.an

    SvaraRadera
  8. Anonym21:18

    å, jag glömde säga..trevlig blogg:)./anna

    SvaraRadera
  9. Anna: Du kan tro att vi varit nyfikna på er sen ni flyttade in! ;) Fick höra att ni har en liten tjej, i sommar blir det livat i lekparken! :)

    Jag förstår precis vad du menar, vi hade samma funderingar! Har ni kvar spaljen som är mot ytterdörren? Vi har köpt grindar med förlängning från Biltema, som man "klämmer" fast. På ena sidan har vi spaljen, och på andra sidan (mot vardagsrummet) har vi satt en avsågad spaljepinne. Kolla här så syns det nog:

    http://hannovsky.blogspot.com/2011/08/barnsakrat-trappen.html

    Ni får nog komma över på en kaffekopp och kolla in våran smarta lösning! Tack så mycket, och tack för din kommentar :)

    SvaraRadera
  10. Anonym08:05

    å tack för länken, det var ngt sånt vi hade tänkt att vi var tvugna att göra, och nu ser jag ju att det funkar=. Fint det ser ut hos er. Ja det blir livat till sommaren, kul med lekparken så nära!
    vi får absolut komma över å ta en kaffe i framtiden.=)/anna

    SvaraRadera
  11. Anonym08:25

    ser att ni ska få en till liten! va roligt. grattis! kul med så många barn i liknande ålder här på kullen =)/ anna

    SvaraRadera
  12. Sitter och googlar efter inflammationshämmande och då dök detta upp, tänkte då på dig. Kanske kan vara värt ett försök :)

    åksjuka, illamående och morgonkräkningar vid graviditet kan lindras på naturlig väg 

    Flera studier har gjorts bl.a. på personer med framkallad åksjuka där ingefära givit bättre effekt än vanlig åksjukemedicin och på gravida kvinnor som ätit ingefärskapslar med 250 mg ingefärsextrakt mot morgonkräkningar. Flertalet fick lindring i symptomen. Det är gingerol som verkar krampstillande på magens glatta muskulatur och kan vara en anledning till att ingefära kan hjälpa mot illamående. 
      

    SvaraRadera
  13. Anna: Ja, det är så kul att det blir en barnaskara som kan hitta på hyss ihop :) Nu är det ju Erik på 20 och så våra små, så hittills är de ju tre iaf :)

    Jamen, vi kan väl ta en fika eller pulkadejt nån dag? Tycker jag skulle vara himla kul! :)

    SvaraRadera