tisdag, februari 14, 2012

Vad ska magen heta?

Att Astrid hette 23:an när hon befann sig innanför naveln, det vet säkert de flesta av er redan. Namnet kom till då det var på försök nummer 23 hon blev till, och jag hade skrivit här på bloggen att "Försök nummer 23 låter ju som att det ska kunna lyckas, eller hur? I såna fall ska jag kalla magen för 23:an.". Och så blev det!

Men den här gången då? Det var försök nummer åtta, även om det inte var lika ihärdiga försök som på slutet med 23:an. Kanske Åttan?

Fina och fyndiga förslag mottages tacksamt!

16 kommentarer:

  1. Visst är det roligt att man namnger magen! Vår fick heta lillen och senare superman eftersom han sparkades så hårt :-) Kalaskulan är ju annars lite gulligt namn.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Haha, jag önskar att jag hade någon som helst fantasi :P

    SvaraRadera
  3. krumelur?

    haha nej jag vet inte, tycker sådant kommer om inte annat med tiden :-)

    Mileon var min lillskrutt, sa redan när vi såg det fyrcelliga embryot på monitorn att det var mig en lillskrutt - och så fick parveln heta och kallas emellanåt än ;-)

    SvaraRadera
  4. Julia15:51

    "After eight" kanske? Fyndigt men kanske inte så fint! :)

    SvaraRadera
  5. Jag funderade ju hela graviditeten på vad jag skulle kalla E i magen, tyckte att det var så kul med alla som hade fyndiga namn. Åttan låter ju bra så får magarna lika namn.

    SvaraRadera
  6. Har inte Astrid nåt förslag? :)

    SvaraRadera
  7. Linn (även känd so19:51

    Åtto kanske? Som Otto fast en åtta.

    SvaraRadera
  8. Linn (även känd som äpplets blivande faster)19:52

    Åtto kanske? Som Otto fast en åtta.

    SvaraRadera
  9. Jag kallade magen för Sjuan då vi var gravida. Anledningen var att när hon sattes in i mig så hade hon delat sig till 7 fina celler.
    Hon är provrörsbarn så det passade bra med sjuan då tyckte jag :-)

    All lycka till med graviditeten!

    SvaraRadera
  10. Kanske "Fantastiska Tvåan"? :)

    SvaraRadera
  11. Anonym23:03

    åttonde försöket sedan i maj?
    oh ne det kallar ja inte ihärdigt:)

    SvaraRadera
  12. Julia: Det var fyndigt! :)

    Linn: Haha, det var lätt bästa förslaget hittills! Dock tycker Crille att det påminner om våra kompisars hund (som heter just Otto) :)

    Anonym: Jag tänkte ihärdigt som att räkna dagar och ligga efter kalender :D

    SvaraRadera
  13. Anna22:09

    Semlan? :)

    SvaraRadera
  14. Anna: Semlan! Det var ett toppklassigt förslag! Fast frågan är om jag orkar hålla igång mitt semmeltempo till hösten ;)

    SvaraRadera
  15. Hihi, jaaa! Jag hittade ju hit en gång tack vare din fantastiska äppelkaka och efter att ha provat semlorna kommer jag nog aldrig sluta förknippa dig med semlor. Du är min mästerbagare, har haft det där glutengrejset i några månader nu efter att hela min kropp havererat efter lite för mkt påfrestningar i livet (har nog dock haft småintolerans hela livet och alltid trott det är helt normalt att skita 15 ggr om dagen och ha blåsor i munnen. Men i slutet fick jag bölder överallt (fresh I know), kronisk värk och fullkomligt slutkörd. Det är dock flott nu så jag ska inte klaga! Du är iaf min gluten-mentor som lyckats få mig att inse att allt går att baka ändå. T.o.m semlor (de bakbara, min levande lillsemla har jag redan snott ihop för några år sen). Stort grattis och lycka till iaf, och vilken härlig blogg du har även förutom dina kick-as recept! :)

    SvaraRadera
  16. Jag mår fint, det finns inget annat alternativ när man är ensamstående och lever som nomad för att hålla sig i säkerhet. Det är lite tufft ibland att bara kunna existera i största hemlighet. Har gett upp allt jag en gång hade, tom allt jag själv var. Men man klarar det! Jag har lillsemlan och dessutom har jag fått en sjuhelvets livsinsikt, vad mer kan jag någonsin begära? :) Men ibland blir det lite PTSD på det hela med händelser som denna: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1609320/Barnen-sag-nar-deras-mamma-mordades.html . Men jag slank undan på håret och det är jag enbart mycket tacksam för. Däremot måste människor börja inse vikten av godhet och allvaret i ondskan!

    Håller alla tummar att kräkeriet avtar, tycker synd om dig för det är fan jobbigt att gå runt och må så illa alltså. Jag spydde också dagarna i ända.. Brr!

    Kärlek ♥

    SvaraRadera