måndag, november 04, 2013

Att sova i samma rum igen

Ikväll var det skarpt läge vid insomning för barnen. Innan vi flyttade så hade Astrid tagit över gästrummet på eget initiativ, och sov i gästsängen. Vår idé om att barnen skulle dela rum var med facit i hand inget genidrag, det har bara varit en kort period då det funkat utan problem. Övrig tid så har de stört varandra, och inte anpassat sig alls, vilket vi trodde att de skulle göra.

Nu har vi ju inget val, så det får lov att funka. Tror att det kan vara stor skillnad nu mot då, de är ju betydligt äldre båda två och sover nog lugnare. Astrid har nu fått instruktioner om att ta täcket under armen och komma till vår säng istället för att ropa mitt i natten och väcka Elsa, och inatt gjorde hon faktiskt det, lustigt att hon visste vart hon skulle bara. Hon sov nämligen när vi kom hem igårkväll, och fortsatte sova när jag bar upp henne och la ner henne i sin säng.

Astrid har ju nu gästsängen som sin säng, och Elsa har övertagit Astrids växasäng. Vi flyttade hit spjälsängen monterad och tänkte först låta henne fortsätta sova i den, men tänkte nu att vi testar och ser vad hon tycker. Hon har varit intresserad länge, och kan klättra ur utan problem. Astrid var i exakt samma ålder när hon började sova i den, och det gick ju bra. För säkerhets skull så har vi lagt en madrass nedanför och behåller spjälsängen tills vi ser om det går hem med sängbytet eller inte.

Ikväll satt jag bredvid Elsa i 50 minuter, hon protesterade inte alls, men skrattade, surrade och snurrade samtidigt som hon var så trött att ögonen stod i kors. Precis så gjorde hon innan flytten, i spjälsängen också, så det är nog bara hennes vanliga insomningsrutin. Men förhoppningsvis kortar hon ner den litegrann. Astrid låg i sin säng och bläddrade i en bok, och somnade efter ungefär en halvtimme.

Helt klart godkänd första kväll, nu hoppas vi att det fortsätter i samma anda!


Sängbus innan flytten

3 kommentarer:

  1. Hoppas att ni har fått en riktigt bra natt :-)

    SvaraRadera
  2. Levi och Lilly sover också i samma rum. Eller, tanken är att de ska göra det men sista tiden har den äldre avkomman parkerat i vår säng istället. Nåja, hoppas på ändring i framtiden! Alltså, kan Elsa klättra ut ur spjälsängen eller förstod jag fel? Gah! Levi sov i sin spjälis till nästan tre års ålder och han har aldrig provat, antar att han varit rädd att ramla. Däremot är jag helt övertygad om att Lilly kommer göra lyckosamma försök. Hoppas dock att hon väntar ett tag med de äventyren! Hehe.

    SvaraRadera
  3. Anonym07:01

    Hoppas det kommer funka bra att barnen sover i samma rum.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera