fredag, november 08, 2013

Ny fredagstradition

Har ju helt glömt att berätta hur det gick när hyresvärden var hit i tisdags. Fukten ska mätas, om det visar något så ska det självklart åtgärdas. De småfel som upptäcktes på besiktningen (en spegeldörr i badrumsskåpet trasig, ett hål i badrumsdörren) ska åtgärdas av vaktmästaren, och han ska även sätta ny tätningslist på ugnsluckan. Vi ska få en långpanna (ni vet en sån där djup ugnsplåt), för den tycks ha följt med någon tidigare hyresgäst, och nya tapeter i barnens rum, hallen och i köket. Värsta bra!

Nu har vi bott här i en vecka, men det känns som en månad, minst. Alla familjemedlemmar tycks ha kommit till ro, barnen älskar att det är "rundgång" och springer som små gaseller kök-hall-sitt rum-vardagsrum-vårt sovrum runt, runt, runt. Jag känner mig redan i bättre form, tackar de 66 trappstegen upp till lägenheten för det, förstå i vilken toppform vi kommer vara till våren.

Vi har kommit på en ny tradition, jag och Crille, alla fredagar vi är hemma så ska vi äta middag tillsammans när barnen somnat. Den 22:a börjar en ny säsong av På Spåret, och då blir det ett självklart inslag i traditionen. Fram till dess får vi väl glo nån serie eller dricka ett extra glas vin och somna tidigt på soffan!


Ikväll blev det älgfilé, pyjamasbyxor och il Conte!

3 kommentarer:

  1. Anonym08:00

    Bästa traditionen!

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  2. Lyxigt!

    Vi äter hela familjen varje dag, så det låter lite lockande. Dock somnar stora barnet ofta rätt sent och jag är den hungriga typen så vet inte om det skulle funka.

    SvaraRadera
  3. Fasiken, bra tradition! Vi äter som regel med barnen, eller en av oss äter med barnen om den andra är på ranten.
    Syrran och hennes man har i flera år ätit "vuxenmiddag", det har jag helt glömt bort men tror baske mig vi skall införa det nu! :-)

    SvaraRadera