onsdag, november 06, 2013

Vilken start på dagen

Idag jobbar Crille och Astrid är på föris 8:45-13:45, så det är jag och Elsa som håller ställningarna här hemma. Vi har roat oss med att organisera i skafferiet, välbehövligt och väldigt uppskattat av den lilla busen. Att plocka in tepåsar i telådan (trälåda med flera olika fack), tjuvsmaka russin och bära runt på en tetra med bönor kan nog bli dagens höjdpunkt för henne.

Morgonen var då rakt inte dagens höjdpunkt för mamman i familjen. Vi var färdiga i tid för avfärd till föris (vi tar bilen ut till Sävast), och allt utan diskussioner om frukost eller påklädning. Tummen upp so far. När vi sedan ska gå ner till bilen så skulle jag bära Elsa och en påse med innehåll av stinkande blöja från igårkväll. Astrid var klumpig i trappan med overall och vinterskor, så jag sa att hon fick åka på min rygg om hon ville. Såg säkert riktigt lustigt ut, och luft från den där stinkande påsen pyste ut då och då. När vi kommer ut så ser vi att det kommit ett ordentligt lager med snö under natten, men det är ju bara roligt!

Astrid hjälpte mig att sopa av bilen (och plötsligt var vi inte alls ute i så god tid som jag trott), jag spände fast dem båda i sina bilstolar, startar bilen och inser att jag måste skrapa rutan. Gör årets dummaste grej, trycker i handbromsen, och går ut för att skrapa. Givetvis så fryser handbromsen då, det var -1,5 grader, och bilen börjar varna med blinkande lampor och plingande ljud. Provade att trycka ur och backade bakåt, då släppte den men det plingande oljudet höll sig kvar. Hela vägen till Sävast. Oplogad väg, oljud och en småstressad mamma.

PLING PLING PLING PLING
"-Vad är det som låter mamma?"
"-Det är handbromsen, men det är ingen fara"
"-Ska det alltid låta såhär nu mamma?"
"-Nej, det hoppas jag verkligen inte.."

Elsa somnade då iallafall, trots oljudet. Efter att vi lämnat på föris så slutade den varna, och jag kan lova att jag inte kommer göra samma misstag på länge. Hoppas jag!


Lite pusselbygge innan lunch

1 kommentar:

  1. Anonym13:23

    Låter inte så kul med bilen! Tur att det verkade ordna sig iaf.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera