måndag, juli 11, 2011

Astrid 7 månader ♥

Sjumånaders-Astrid kan surra sju stugor fulla, ta sig framåt på något oförklarligt vis och sätta sig upp själv. Det senare har vi fått erfara då hon legat i vagnen eller sängen och man helt plötsligt hittat ungen sittandes på rumpan istället för att fridfullt sussa vilket var tanken. Duktig tjej, men nu förblir hon bältad i vagnen och imorgon sänker vi ner sängbotten.

Får hon hålla en i händerna eller hålla i något på "rätt" höjd så ställer hon sig upp för egen maskin och hon kan promenera en liten bit med stapplande steg. Standardpositionen nu är på alla fyra gungandes fram och tillbaka, hon har några gånger lyckats dra fram ett knä under magen men inte kommit längre än så. Ingen panik eller stress med det dock, det kommer när det kommer.

Hennes pappa är roligast i världen (tycker hon alltså), och får stora leenden så fort han visar sig. Extra roligt är det även att terrorisera krukväxten som fram tills nu stått på golvet. Hon är inte särskilt blyg och tinar oftast snabbt upp om hon skulle bli det.

Flera nätter har hon nu sovit ungefär mellan klockan 19 till 05, ätit en flaska välling och sovit vidare till strax efter 07. Det tackar vi för! Favoritmaten är köttfärssås och spaghetti, vilket hon slukar i sitt tandlösa gap. Än har inga små gaddar dykt upp, vi väntar med spänning.

Att bada har hon alltid gillat, men nu har det tagits till en ny nivå. Spolar man vatten inne i badrummet börjar hon studsa på rumpan i ren förtjusan, duschar man och hon inte får vara med så klagar hon högljutt. Ett liten vattendjur är hon vår lilla tjej! Att gunga är också väldigt kul och frambringar härliga skratt.




"-Hon gillar verkligen mat och vatten" hälsar pappan.

3 kommentarer:

  1. Grattis Astrid!!! Vilken härlig tjej ni har :)

    Det är kul att läsa hur mycket som kan vara både lika och olika för bebisar i samma ålder. Eila sitter inte så bra än, men står desto bättre. Håller vi henne i händerna så står hon riktigt stadigt eller så tar hon några vinglinga steg som mest blir "trampa på stället".

    Inga tänder här heller!

    SvaraRadera
  2. Grattis Astrid på 7månaders dagen så här en dag i efterskott!
    Vad du kan en massa saker, tror att du får lära Cornelia hur man sätter sig upp, eller nä det förstås det är ganska skönt då hon inte kan göra det än ;-)

    SvaraRadera
  3. Cicci16:25

    Vilken rolig header du knåpat ihop:-) det är helt otroligt vad dom små barnen hinner lära sig på 7mån, ni har en duktig dotter!

    SvaraRadera