lördag, juli 23, 2011

Skickar en tanke

Tankarna om vansinnesdåden i Oslo ligger som en blöt filt över den goda stämningen. Det är inte klokt hur mycket ondska och idioter det finns i världen. Det man genom media får höra om de rena avrättningarna på Utoya låter som taget ur en skräckfilm, inte alls som något man tror ska kunna hända i verkliga livet. Kan inte ens föreställa mig hur de anhöriga och de som lever i närheten ska må.

En sak gör mig dock arg och irriterad, nu reagerar folk som att det här är första gången ond bråd död drabbar världen. Bor dessa människor under en sten i skogen eller? Vansinnesdåd med död som resultat inträffar vareviga dag, ute i världen utanför Norden. Barn och kvinnor våldtas, oskyldiga avrättas och människor får sina liv förstörda. Att det är lättare att förtränga förstår jag, det handlar inte då om vårat grannland som vi trott vara så tryggt, men lyft blicken och se längre än över landsgränsen. Skänk en tanke till alla dem också ikväll, de behöver den minst lika mycket.
Published with Blogger-droid v1.7.4

1 kommentar:

  1. WORD Hanna!!!

    Skrev detsamma på facebook idag o på bloggen. När man jobbat 8 år med invandrarfamiljer som jag gjort, så har man fått höra saker som man aldrig ens kunnat fantisera om.. då blir oslo/utöyadådet hemskt, men inte ens i närheten av en mardröm.

    Tänd ett ljus för alla som drabbas av vansinne o krig idag!

    SvaraRadera