söndag, augusti 19, 2012

Bärhösten som inte riktigt blev

Jag hade en tanke om den här hösten som den första då jag verkligen skulle göra slag i saken och fylla frysen med bär som vi sedan skulle kunna mumsa på under hela vintern. Tidigare år har det varit en tanke, men det har varit alldeles för svårt att få tummen ur.

Nu blir det ju svårt för min del, men Darlingen hade dock lovat mig att plocka blåbär till blåbärsbulla. Nu har han varit ut två svängar och fått ihop litegrann, bulldegen är på jäsning så ikväll får vi smarrigt fika!


4 kommentarer:

  1. Ja här har också varit tropikvärme några dagar. Jobbigt för lillan och tur vi har luftvärmepumpen som bjuder lite kylning inomhus iallafall! Nattkylan har nästan varit skön, så man kan vädra ur lite.

    Men nu har det luktat höst i luften ett par dagar.

    Min mamma fyllde upp vår frys med blåbär, finns massor intill vår tomt. Vi tänkte ge oss ut och plocka lite fler och hitta hjortron också, får se om den lilla chefen går med på det. :)

    Hoppas fikat blev gott! :)

    SvaraRadera
  2. Åh blåbär är så sjukt himla gott! Önskar det vore säsong jämt.

    Tittade precis på din bebisnedräkning. Tyckte det nyss var 100 dagar och nu är det snart bara 30!!!?

    SvaraRadera
  3. Åh blåbärsbulla är det absolut godaste som finns! Mmm känner nästan hur dregglet kommer ;-)

    SvaraRadera
  4. Härligt med lite i alla fall.

    Önskar att vi hade kunnat plocka mer. vinbär har varit lätt för det är på tomten och E "hjälper gärna till", men blåbär och svamp har varit svårt för det går inte direkt att ta med E ut i skogen (hela hon skulle vara uppäten av mygg på fem sekunder).

    Tidigare år har vi plockat blåbär hos min farfar, han hade massor precis vid sin tomt, men nu när han flyttat så är det bara skogen som gäller...

    SvaraRadera