onsdag, augusti 08, 2012

Märka sig lite kläder

Vi har velat lite fram och tillbaka över hur mycket av innehållet i Astrids garderob som ska märkas. Utekläder, skor och dylika plagg som är lätta att förväxla var självklara. Det beställdes hem påstrykbara namnlappar från Glada Grodan och köptes en märkpenna på Polarn o Pyret.

Så kom jag på den eminenta idén att ställa frågan om hur andra förskoleföräldrar gör i en facebookgrupp där allt inom föräldraskap avhandlas, och det visar sig att ungefär 99% av dem som svarade märker ALLT. Nu har jag varit flitig som tusan med penna och strykjärn, allt som ska märkas (förutom det som hänger fuktigt i torkskåpet) har nu ett klart och tydligt "STRÅMO" på sig. Men jag skippade faktiskt strumporna..

Halleluja för att Massen har ett ovanligt och kort efternamn! Hur har ni andra gjort, eller tänker göra?



9 kommentarer:

  1. Det är hallelujah för oss som är förskolepersonal när kläder är märkta! Allt för många föräldrar tror att man kan hålla reda på x antal barns kläder, vilket är omöjligt. Varje dag brukar man få nån anmärkning om nåt plagg som är borta, framförallt strumpor o fingervantar och såna småplagg. Märkning underlättar SÅÅÅÅ mkt för de som arbetar! Och barnen lär sig också att leta efter sina namnlappar om de inte själva känner igen kläderna. Jag kommer att märka RUBBET på sikt. Och se till att saker byts ut typ dagligen, för man kan lägga undan/slänga lådvis med kläder som ingen känns vid varje termin.

    SvaraRadera
  2. Heja heja! Som förskollärare blir jag så glad över att läsa att du märkt allt, sådant underlättar vårt jobb en del och risken att det försvinner kläder för er blir mindre.

    SvaraRadera
  3. Vilka fina lappar!

    Sitter precis och försöker googla fram var jag ska beställa mina lappar. (Och velar fortfarande lite om strykbara lappar och påsybara - kan bli en kombo tror jag, men det är svårt att hitta på samma ställe).

    Vissa stryklappar har jag dessutom sett att det anges att det måste strykas på själva plagget och inte på någon etikett/namnlapp - vet du hur det är med dessa?

    Jag frågade om namnlappar i min blogg och fick massor av synpunkter, vilka en del gjorde mig mer förvirrad. Trots uppmaningar att förskolepersonalen uppskattar förnamn mer så tror jag att det bara blir efternamnet för oss, för att underlätta när syskon ska ärva. Dessutom är vår förskola så liten så jag tror att det funkar ändå. Jag tänkte nog kombinera märkpenna, stryklappar och sypålappar, lite beroende på om det är ärvda, lånade eller nya kläder och vad som ska hända med dem när E och lillsyskonet vuxit ur dem.

    SvaraRadera
  4. Jag gör också som dig märker rubbet, men jag som har en dotter som alltid tar av sig sockarna märker de också. Upptäckte att vissa av strumporna från lindex & kappahl har en ruta där man ska skriva namnet. På strumporna från pop finns det alltid såna. Sånt gillas av mig :-)

    SvaraRadera
  5. Men skojar du människa! Skriver du sådär snyggt på riktigt?! På riktigt?! Det är ju helt galet! Jag är avundsjuk :P

    SvaraRadera
  6. vilka fina märklappar!

    SvaraRadera
  7. Vi har också beställt namnlappar att stryka på, men inte fått tummen ur.. än! Men frågar som Jenny, det håller väl inte så jättebra när man stryker på etikett/tvättrådslapp?
    Vill helst ha dem där med, men det avråder de tydligen ifrån.

    SvaraRadera
  8. Sv: Tack :)
    Haha ja strumpor och fingervantar är nästintill förbrukningsvaror för vissa, har en konstig tendens till att försvinna ;)

    SvaraRadera