fredag, augusti 03, 2012

Träffat läkaren idag

Efter att ha vridit mig som en mask 22-02 innan jag behagade somna så bestämde jag mig för att åka till vårdcentralen och träffa läkaren redan idag. 2 timmars ljuvligt uppehälle i väntrummet tog det innan jag fick komma in, men det är då väl värt att vänta på "min" läkare då vi klaffar så bra.

Efter prat, klämmande, böjande och petande så fick jag med mig ett papper med massor av fina ord på, som jag inte har en aning om vad de betyder. Hon tror inte att det lämpar sig med mer arbete för mig under graviditen, men startade sjukskrivningen med två veckor. Sedan förstod jag det som att jag kan gå genom barnmorskan för förlängning om det inte skulle bli bättre. Och efter de här två veckorna får jag själv avgöra om jag vill träffa en sjukgymnast.

Jag har nu förlikat mig med två månaders hemmavarande, och tror att det blir bäst i långa loppet. Så nu ska grillen tändas och där på ska jag elda upp offerkoftan. Det är fan inte synd om mig, jag bär på en liten älskling som ska komma till oss snart, det är en lyx att få bära på sitt barn även om kroppen protesterar ibland.

8 kommentarer:

  1. Rätt tänk!! Du hinner jobba framöver, lovar ;-) Nu har du världens bästa jobb, att baka bebis *ler*

    Skönt att även läkaren var på samma våglängd i detta. Jag med väldigt stillasittande jobb fick utan knussel sjukskrivning, men hade ju även ischias att tampas med så man satt allt annat än skönt - och när man väl skulle resa sig och gå någonstans på rasten så var man fast. Man var sådär lagomt rörlig väl till pass när rasten var över typ, då kunde man komma någon meter ;-)

    SvaraRadera
  2. Försök njuta av att få vara hemma innan bäbisen kommer och hoppas du får mindre ont när du kan ta det lugnt och Göra aker i den takt som kroppen klarar av!

    SvaraRadera
  3. Skönt att du inte behöver plåga dig med mer jobb när det är så smärtsamt. Och ja det är en lyx att få bära ett barn, men foglossningar är fruktansvärt smärtsamt och man får tycka synd om sig själv.

    Sv: Skenet bedrar. Katten är en lömsk katt som har ett eldigt temperament. Fast han kan vara mysig ibland.

    SvaraRadera
  4. Hoppas kroppen samarbetar lite mer nu när du tar det lite lugnare.

    SvaraRadera
  5. Klart att det är okej att vila när du bär omkring på en alldeles ny människa i magen.

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Så härligt med en läkare som förstod :-)

    SvaraRadera
  7. Bra tänkt! Och vad skönt med en vettig läkare. Hoppas att kroppen mår bättre när du kan vila mer. Kram!

    SvaraRadera
  8. Åh va bra, tänk liksom "detta är Nu", det är ditt jobb att bära bebis i magen nu och ditt andra jobb får vänta. Hoppas du får må bra i kroppen nu och kan njuta fram tills en ny tid startar :)

    SvaraRadera