4dl vatten
4dl mjölk
1dl fibrex
2msk fiberhusk
4msk neutral olja
2msk ljus sirap
3tsk salt
400g fin glutenfri mjölmix (ca 6 1/2 dl)
400g grov glutenfri mjölmix (ca 6 1/2 dl)
1 uppvispat ägg
Smula jäst i en bunke.
Värm vatten och mjölk till 37ºC.
Lös upp jästen i lite av degspadet, tillsätt sedan resten.
Blanda i fibrex och fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
Rör ner oljan, ljus sirap och salt utrört i mjölmixen.
Ta upp degen på bakbordet, den ska vara kladdig.
Forma en tjock rulle med hjälp av mjölmix och skär i ca 25 bitar, beroende på hur stora du vill ha dem.
Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Pensla bröden med uppvispat ägg.
Grädda 12-15 minuter i 225ºC tills bröden har fått fin färg.
Recept från Ica
Hanna, kan inte du ge mig din epost så kan jag bjuda in dig till bloggen, som jag bestämt mig för att låsa.
SvaraRadera(om du vill läsa alltså:))
SvaraRadera