onsdag, augusti 29, 2012

Glutenfria småfrallor

50g jäst
4dl vatten
4dl mjölk
1dl fibrex
2msk fiberhusk
4msk neutral olja
2msk ljus sirap
3tsk salt
400g fin glutenfri mjölmix (ca 6 1/2 dl)
400g grov glutenfri mjölmix (ca 6 1/2 dl)

1 uppvispat ägg

Smula jäst i en bunke.
Värm vatten och mjölk till 37ºC.
Lös upp jästen i lite av degspadet, tillsätt sedan resten.
Blanda i fibrex och fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.

Rör ner oljan, ljus sirap och salt utrört i mjölmixen.
Ta upp degen på bakbordet, den ska vara kladdig.
Forma en tjock rulle med hjälp av mjölmix och skär i ca 25 bitar, beroende på hur stora du vill ha dem.
Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Pensla bröden med uppvispat ägg.
Grädda 12-15 minuter i 225ºC tills bröden har fått fin färg.


Recept från Ica

2 kommentarer:

  1. Hanna, kan inte du ge mig din epost så kan jag bjuda in dig till bloggen, som jag bestämt mig för att låsa.

    SvaraRadera
  2. (om du vill läsa alltså:))

    SvaraRadera