onsdag, december 08, 2010

Ring ring

Har haft en hel radda med telefonsamtal som ska ringas, men som nu är avklarade. Lite tips till er andra preggos/föräldrar!

Facket
-Ändra inkomstuppgifter, tror inte att man inom något fack ska betala samma avgift som då man jobbar eftersom det baseras på inkomst.
-Be om anmälan till premiebefrielseförsäkring, har att göra med att arbetsgivaren inte betalar in några pensionspengar för dig under tiden du är föräldraledig, och om du skickar in blanketten blir det istället AFA som gör det så du inte förlorar massa sköna kronor.

Träningsanläggning
Jag fick frysa mitt kort trots att jag inte hade någon försäkring för det, tror inte att det kommer bli så flitigt använt ett tag framöver.

Arbetsgivare
Beroende på vilket fack man har så kan man få ut 10% extra av lönen under en tidsbestämd period som baseras på hur länge man jobbat. Vet att både Handels och Metall har, kolla upp med ditt fack. Det ansöker man om genom arbetsgivaren (det är dom som står för utbetalningarna), tror att det heter föräldraförsäkring.

2 kommentarer:

  1. Marlene19:06

    Vad har du för arbetsgivare som avanmäler ditt tjp-sparande direkt när du går på föräldraledighet? Oftast brukar det vara efter 11-13 månader. (börjar ju bli lite av en expert på det här nu) Hör av dig om du har några frågor kring det så kan vi kika på det. Kraam

    SvaraRadera
  2. Åh tusan, det var då vad dom sa när jag ringde till facket..ska kolla upp det där! :) kramkram

    SvaraRadera