tisdag, maj 17, 2011

Mañana-mentaliteten

Jag känner inte riktigt igen mig själv ibland, och det när jag jämför med tiden I.A (Innan Astrid). Sand på hallgolvet hade aldrig Hanna I.A gått med på, utan hon hade ryckt fram dammsugaren på en gång. I frysen ekar det nästintill tomt på bakverk, det är dött som på värsta kak-kyrkogården. Vinterkläderna hänger kvar i skjutgarderoben, trots att inget av plaggen använts på säg..två månader? Min besatthet av att göra-listor har dött ut, och likaså mitt hat mot disk i diskhon. Ibland plockar jag in frukostens kopp i diskmaskinen samtidigt som middagens tallrikar. I.A hade jag hellre dött svältdöden än att mötas av den synen när jag kommer in i köket.

Galenskaper för att vara jag alltså, dessa nya "ovanor"! Och vad kan man dra för slutsats av min reflektion? Jo, att jag priorierar tid med Astrid framför hushållsbestyr nuförtiden. Det är ju inte så att hemmet håller på att förfalla, utan snarare att jag landat på en mer normal nivå. Darlingen sa ofta innan hon kom att jag skulle vara tvungen att vänja mig vid att ha grejer framme och inte vara så petig med att allt ska vara så perfekt. Och visst hade han rätt, även om det svider litegrann att erkänna det.

Nu när jag vant mig vid mañana-mentaliteten så är det rent utav ibland jobbigt att ta tag i hushållssysslor, men det är ju fortfarande lika skönt när det är gjort. Kanske börjar jag tvätta vinterkläderna imorgon. Och kanske ska jag plocka fram torkvindan och tvätta bort hela den där ikea-kassen med sängkläder från husvagnen. Kanske! Och man ser ju faktiskt ut genom rutorna, så akut kan det väl inte vara med fönsterputsning?

2 kommentarer:

  1. Haha, jag kom till två starka insikter ganska snart efter Isaks ankomst: 1. Hur hanterar jag att jag helt plötsligt har hjärtat utanför kroppen? 2. Prioriteringarna ställdes på ända och jag insåg hur skönt det var att helt plötsligt kunna slappna av och leva mer för dagen istället för att tänka på allt som bör göras och vad som kommer sen.

    Med andra ord har jag förvandlats till en rätt bölig person i ett stökigt hem ;-).

    Ursäkta att jag spammar din blogg idag, men jag pluggar...

    SvaraRadera
  2. Vi bodde vid Kleopatrastranden. Inte den bästa stranden enligt mig och mamma. Grovkornig sand och närmast vattnet småsten. Sen blev det djupt fort. Hur var det vid Pascha Bay?

    SvaraRadera