måndag, maj 02, 2011

Om resan

Alla som själva rest med småbarn har hejat på våra reseplaner innan de blev verklighet. Att det ska bli skönt att bara vara vi tre, utan hushållsbestyr, behöver jag väl knappast säga att det ska bli skönt? Och att slippa klä sig själv och den lilla varmt och vindtätt känns inte heller så tokigt.

Av de neggon som ratat vår idé har inte en enda rest med barn, rent utav knappt rest själva. Argumentet att hon inte "får ut något" av att vara utomlands ger jag inte mycket för, vad "får hon ut" av att vara hemma? Hon älskar att bada, vara naken, titta på folk och mysa i famnen, så nog tror jag hon kommer trivas.

När det gäller vagnen så har vi har bokat en väska från Airshells som ska se till att den kommer fram utan den minsta skråma. Förhoppningsvis funkar det lika bra som vi hoppas, återkommer om det efter resan. Nästan misstänksamt billigt dock, 175 spänn för en vecka. Funkar det så är det ju toppen!

Solskydd-där råder det delade meningar. Fick en kommentar och läste på growing people att solskydd ska användas tidigast från en halvårs ålder, men på apoteket och bvc sa det att det inte är någon fara. Anncha tipsade om ekologiskt solskydd, men sånt har jag inte hittat nånstans. Vi satsar därmed på UV-dräkt och skugga, och smörjer sparsamt med SPF 50.

10 kommentarer:

  1. Jag tror ni kommer få det hur bra som helst! Har inte rest med Sigge mer än till Gotland och Finland, och aldrig flyg. Om inte annat kommer Astrid "få ut" av resan två glada och avslappnade föräldrar!

    SvaraRadera
  2. Kikar också efter solskydd till min lille inför sommaren och har hittat en ekologisk produkt än så länge. http://www.maryfly.se/produktkategori/solskydd/eco-cosmetics-solskydd-for-barn-baby-spf-50.html
    Kanske kunde vara något?

    SvaraRadera
  3. Äh jag tror det blir toppen! Har inte rest mycket själv (på solsemester åtminstone) och har inga ungar att resa med.. men låter underbart att vara föräldraledig på sandstrand! Taget!

    SvaraRadera
  4. Men det Astrid kommer få ut är väl att få umgås med två pigga, glada och utvilade föräldrar som laddat med passa positiv energi. Hur kan det vara fel? Trevlig resa!

    SvaraRadera
  5. Har du kollat om solskydd på hälsokostaffären?? Vi köpte vår tub där och den finns då kvar här i stan iaf på hälsokosten i småstaden. Spännande med en liten tripp.

    SvaraRadera
  6. Anonym14:18

    Vad härligt det låter!! Tror ni kommer att få det hur bra som helst!! Jag har hört mycket om en svensk solskyddsfaktor som är svensk!! Proderm heter den och säljs på apoteket...
    http://www.facebook.com/proderm
    gå in här och inspireras och var med och tävla om ännu en resa!!
    trevlig resa...

    SvaraRadera
  7. Anonym: Tack för tipset! :)

    SvaraRadera
  8. Honey: Tack för tipset! Hinner dock inte få hem den innan resan, men kanske ska prova i sommar :)

    SvaraRadera
  9. Det finns lixom olika typer av solskydd.
    Det var de med nåt filter man skulle hålla sig borta ifrån. Men den med Bamse på var bra om jag minns rätt.

    Det går superbra att resa med barn.
    Fyll dom med ersättning precis innan säkerhetskontrollen så sover de som små grisar på planet sen.
    Det svåra kan vara att värma ersättning överallt men ammar man e de ju inget problem.

    Ha de fint

    SvaraRadera
  10. Här är ett bra inlägg om ekologiskt skolskydd:
    http://www.naturligtsnygg.se/?p=15091

    SvaraRadera