lördag, maj 14, 2011

Utomhusdjuret!

När jag igår skulle inspektera mina tulpaner som växtspurtat då vi varit borta så prasslade det i busken bredvid. Döm om min förvåning när det kikade fram en igelkott! Jag älskar igelkottar! Det verkar som att den bor under vår och grannarnas gemensamma bro, och lever loppan i våra rabatter.

Då Astrid just ätit ersättning och lämnat kvar en slurk i botten av flaskan så kunde jag inte låta bli att bjuda kotten på lite ersättning serverad på kaffefat. Var det dumt gjort? Får den ont i magen och blir oförmögen att fixa eget käk om jag matar den? Det var ju så gulligt när den lapade i sig och jag vill gärna att den ska trivas och bo kvar hos oss.

Idag funderar jag på att servera leverpastej, det vet jag att vana igelkottsmatare brukar bjuda på.

5 kommentarer:

  1. Hejsan och välkommen hem! Jag hittade fyra små igelkottabarn vars lilla mamma blivit överkörd. Tog hem dom i kattransportburen och ringde en förening här i Uppsala som hjälper vilda djur. Fick då veta att kattmat (blötfoder)är det bästa. Åkte iväg och köpte och de smaskade och åt. Sen kom en viltvårdare och tog mina små igelkottabarn för att sätta ut på en av öarna i vår skärgård. Bra slut på en tragisk händelse. MEN jag fick också veta - ingen mjölk. Men jag kan inte låta bli och fundera över ersättning - går den verkligen som mjölk?

    Hälsar farmor Ingrid i Uppsala

    SvaraRadera
  2. Anonym11:42

    Haha, tänker du kanske på Per nu?
    Fint med en igelkott, jag hoppas på att det flyttar in en hos oss också!/Jessica

    SvaraRadera
  3. Inte mjölk har jag hört men ibland har de svårt att hitta vatten.
    http://www.nematoder.se/blogg/mat-till-igelkottar/

    SvaraRadera
  4. Ninni: Tack så mycket! Vilken härlig solskenshistoria! Skippar ersättningen i fortsättningen och ska bjuda på vatten och kattmat istället. Provade med leverpastej tidigare idag, men det tackade den kräsna rackaren ner till :)

    Jess: Haha, det var precis honom jag tänkte på! Den ratade dock arbogas gluten&laktosfria, kanske jag måste prova med vanlig? ;) Hoppas att ni också får en kotte hos er, får vi kottebebisar skickar jag en på posten ;)

    SvaraRadera
  5. Så mysigt med en huskotte! :D Dock tål inte de små liven laktos, så kör på kattmat och vatten som du tänkt - bättre för lillmagen. :)

    kramkram!

    SvaraRadera