2dl socker
1dl råströsocker
Saft av ½ citron
4 stjärnanis
4 plommon
2 päron
2 äpplen
½ liter björnbär
1 vaniljstång
2tsk florsocker
2dl créme fraiche
Koka upp vatten, socker, citronsaft och stjärnanis. Låt svalna. Skär frukten i små bitar, blanda med björnbären. Häll lagen över frukten och låt stå och dra en stund.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med florsocker och crème fraiche.
TIPS: Vispa gärna crème fraichen med elvisp om du vill ha en fastare kräm.
Jag skippade björnbären, gillar inte de där hårda små skämten till bär. Päronen glömde jag bort, men la till clementiner istället. Ser nu att jag glömde florsockret i vaniljfraichen också, det var visst inte mycket som blev rätt. Men det blev gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar