torsdag, mars 27, 2014

Asics Gel Kayano 20

Nu är det vår, och för mig innebär bar asfalt att det är dags att köpa nya löparskor! Jag sliter ut minst ett par skor per år genom att löpa vår/sommar/höst och gå året runt i samma par, men i år har jag tänkt vara så klurig att jag tar fjolårets löparskor till promenadskor, och endast löper i de nya jag köpt. På så vis hoppas jag att skorna jag använder till löpning ska hålla bättre och längre. Frågan är bara om jag kan hålla mig till det, då de nya är galet sköna och så snygga att klockorna stannar.

Är väldigt sugen att testa barfotaskor, men då jag i stort sett endast springer på asfalt och har halvtaskiga knän så känner jag mig skeptisk. Får googla vidare på saken och om det blir aktuellt börja planera in löpning på elljusspår eller i skogen (men det är ju så smidigt att bara kliva utanför dörren och springa). Någon som har personlig erfarenhet?

I sommar kommer jag iallafall susa runt likt vinden i mina nya Asics Gel Kayano 20. Kärlek till en sko alltså, det är så vackert att man blir tårögd.


4 kommentarer:

 1. Fina!

  Själv är jag lite lagom trött på mina gamla slitna. Har haft dem i sju år tror jag, men de har mer använts till promenader med barnvagnen är till löpning så de känns inte helt utslitna än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är så himla fina, skulle kunna ha på mig dem hela tiden :) Försöker tänka hållbart nu med min nya idé om att ha ett par separat till löpningen, för det sliter ju mer på dämpningen än promenader :)

   Radera
 2. Personligen är jag ett jättefan av fivefingers på mjuka underlag -skog, sand osv. Ger en helt annan känsla i stegen. Men man behöver "träna" upp sig. Börja med korta pass och öka eftersom. Blir ju att man springer mer på bara framdelen av fotbladet och det ger bl.a. grym träningsvärk i vaderna i början. Har haft lite problem med känsliga hälsenor i perioder och då har fivefingers funkat utmärkt som rehab :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för tipsen! Blir mer och mer sugen på att testa :)

   Radera