onsdag, mars 26, 2014

Sjukstuga dag två

En vabbande förälders bästa vän-Netflix. Igår var Astrid loj hela dagen och ville bara ligga i soffan och mysa. Vi hann under dagen avverka Gustaf 1, Gustaf 2, På andra sidan häcken, Shrek 1 och Happy Feet. Idag har hon varit piggare (kanske har det att göra med att lillasystern är hemma och håller ett helt annat tempo), och vi har endast hunnit med Boog&Elliot ett varv på förmiddagen och varv två nu i skrivande stund.

Det är ju minst sagt lite svårare att ta hand om en krasslig Astrid idag när Elsa är hemma, igår var vi själva hemma 10:30-16:30 och tog det bara lugnt hela dagen. Kollade film, pysslade, gjorde våfflor till middag, byggde lego osv. Elsa är ju av den någon svartsjuka och famniga sorten, och så fort Astrid vill sitta och mysa i knät eller vill att jag hjälpa henne med något så kommer lillasystern och drar i mig, försöker knuffa bort Astrid, grinar och blir arg.

Efter en smått kaotisk förmiddag kände jag mig redo att stänga in mig i en garderob fram tills stormen lagt sig, men efter lunch fick Elsa gå och sova middag, och nu har jag laddat upp batterierna igen inför eftermiddagen. Ikväll ska jag iväg och träna när Crille nattar barnen, under tålamodsprövande stunder ska jag ha det i åtanke, lättare att stå ut med gnäll, skrik och raseriutbrott då. Kära barn, utan er skulle mitt liv vara så..platt och tråkigt.


En sekund av samförstånd!

4 kommentarer:

 1. På något vis otroligt trösterikt att höra/läsa om andras bråkiga dagar... :-)
  Jag brukar påminna mig om att jag VARENDA KVÄLL står där och stryker dem över pannan innan jag själv lägger mig, dessutom brukar jag titta på bilder av dem i min telefon innan jag helt somnar... :-D

  Men det har hänt att jag stängt in mig i förrådet hemma och bara härdat ut! 8-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, precis så är det ju, det är skönt o höra att det inte bara är kaos hemma hos en själv :) Småbarnslivet i ett nötskal?! :)

   Radera
 2. Anonym07:32

  Netflix är guld!

  Tycker det är en svår balans det där när ett barn är sjuk om det andra ska gå till förskolan eller inte. Är de inte allt för sjuka har de ju glädje av att leka med varandra men är de hängiga och mammiga är det ju inte så kul för det friska barnet.

  Idag vabbar jag för Signe men Nils fick vara hemma också. Signe börjar få vattkoppor men är pigg.

  www.mammatea.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en svår balansgång när det gäller t.ex förkylningar, men man får försöka lista ut hur mycket extra omsorg det sjuka syskonet behöver och bestämma efter det tänker jag :)

   Radera