tisdag, oktober 11, 2011

Astrid 10 månader ♥

Den senaste månaden har Astrid utvecklats massor och det känns även som att hon vuxit en hel del. Det ska bli spännande att se vad dagens BVC-besök visar.

Roligast i hennes värld är att smälla i toalettlock och titta ner på vattnet när man spolar, leka tittut och kurragömma.

Hon äter det allra mesta med god aptit som tidigare, fast alla mejeriprodukter är extra mycket mm-mm-mm. Om vi äter samtidigt så vill hon ha vår mat istället för sin egen. Fortfarande serveras det en vällingflaska under natten.

Nu finns det två små vassa tänder i hennes underkäke, och hon tvekar inte att använda dem som vapen.

Hon spelar ofta på munnen med baksidan av handen, och gör ljud om man studsar henne på knät eller kör vagnen på ojämnt underlag. Förra veckan lärde hon sig att klappa händerna (eller Palina lärde henne snarare sagt), och att sätta händerna framför ansiktet då hon leker tittut. Tidigare har hon kunnat hålla för en filt eller liknande, men oftast har det varit vi som "gömt" oss.

Hon somnar för natten kring klockan 19, vaknar för flaskan kring klockan 4 och vaknar för morgonen kring klockan 7. HÄRLIGT!

Spelar vi musik sitter hon på knä och gungar upp och ner samtidigt som hon viftar med armarna. Vi misstänker att det ska föreställa dans. Pa vet precis hur det ser ut och kan göra en fantastisk imitation.



TITTUT!

7 kommentarer:

  1. Sötnos!!! Hurra på 10-måandersdagen!

    SvaraRadera
  2. vilket duktig tjej!

    sv: japp det är en åkpåse från eloide details. Kom hem idag och jag är mycket nöjd, passar bra i vagnen och känns varm och mjuk. så där trivs lillkillen nog bra i vinter :)

    SvaraRadera
  3. Oj vad duktig du är Astrid. Måste försöka få till att träffas nån dag, så att du får visa allt du kan och lära mig lite rackartyg.
    Kram Cornelia

    SvaraRadera
  4. Men gulle! Hon är framåt! :-)

    Så roligt o läsa om framstegen sådär, Mileon är hack i häl i det mesta med sina jämnåriga. Så man vet ju vad som väntar ;-)

    SvaraRadera
  5. Grattis Astrid till tio månader!

    Kul att läsa om hur det är i den åldern. :-)

    SvaraRadera
  6. Alltså, är hon inte helt galet lik sin far? ;)

    SvaraRadera
  7. Oj vad tiden går! Söt hon é!

    SvaraRadera