onsdag, oktober 12, 2011

Pannkakor och stearinljus

Jag trodde att min äckligt positiva känsla för jobbet innebar att jag var i en smekmånadsfas som rätt snabbt skulle gå över i vardagslunk. Men se icke! Efter 1,5 vecka längtar jag fortfarande efter att vika små byxor och lägga prydligt på hyllor, galga tröjor med döskallar, fjärilar eller vad det nu är som finns däremellan och fråga kund efter kund om han eller hon har ett KappAhl-kort. Älskart! Ler hela dagen och känner att jag är på precis rätt ställe. Idag blev det pedantstädning på jeanshyllorna, och ni kan tro att ordningsfreaket i mig spann av välbehag varje gång jag gick förbi och såg de prydligt vikta raderna med storlekstejp på precis rätt ställe. Håller detta i sig borde jag snart söka proffesionell hjälp.

Kom hem för att mötas av glad unge och sambo i dörren, den senare hann jag träffa i fem minuter innan han åkte iväg för att byta däck och bromsklossar. Syns under täcket typ. Nåja, solokvällar kan vara av godo de med, och rätt sköna emellanåt. När barnet somnat så micrade jag tunnpannkakor (säger ni plätta eller tunnpannkaka? Låt oss reda ut detta en gång för alla nu) och tände ljus. Startade datorn och läste lite bloggar, snubblade över Amanda Schulmans beskrivning av hur man bäst läser ett glossigt magasin och insåg att det hade kunnat vara jag som skrivit den. Bortsett från att jag kallar det tidningar och inte glossiga magasin, vad gör egentligen att en tidning kvalificerar sig som magasin, eller för den delen glossig?

Nu tänker jag gå uppför trappen med mina trötta fötter och bädda ner mig i sängen med några glossiga magasin. Eller så kanske jag är wild and crazy och börjar på en ny bok. My god, spänningen är oliiiiidlig! Hörs imorgon!

9 kommentarer:

  1. Plättar är de små, tunnpannkakor eller helt enkelt pannkakor är de vanliga tunna, tjockpannkaka eller ugnspannkaka är som det låter. Amen.

    SvaraRadera
  2. Cecilia21:33

    Plättar är små pannkakor, vanliga tunna stora pannkakor heter bara pannkakor och tjock pannkaka i ugn heter ugnspannkaka :) i alla fall i södra Sverige!

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att läsa att du trivs så bra på jobbet. Jag har själv funderat (med en nyans av fasa) hur det skulle kännas att börja jobba igen och veta att världens bästa lilla bebis är kvar hemma. Men det känns bra att höra att du klarar det så bra och jag hoppas att jag själv får uppleva det någongång. Go Hanna! :-) Vilken bra fråga du ställer ang vår trädgård. Det hände faktiskt en hel massa i helgen som jag inte har hunnit skriva om, bl.a. fattas numera två tallar till vår stora lycka. Mer info om det kommer snart!

    SvaraRadera
  4. Självklart heter det Plättar!

    Ang nästa onsdag så kan jag tyvärr inte då :-(

    SvaraRadera
  5. Ååh, du får mig att känna att jag valt fel profession! Det låter så trevligt, och jag tillhör också ordningsfreaken. (Okej, 'nästan' känna - det finns väl anledningar för att jag gör det jag gör.)

    Tunna pannkakor heter det hos mig. Plättar har något mindre radius.

    Här förkortas tom "glossy magazines" till "glossies". Fast i affären hittas allt sådant under "ladies lifestyle"-skylten, bland mode-, inrednings- och familjelivstidningar samt skvallerblaskor. Vad tycks om det?

    SvaraRadera
  6. Pannkakor! Det är de stekpannestora tunna. Plättar är små från plättjärn. Det tredje är ugnspannkaka. Solklart! /sömnlös Elin som är gravidvaken och läser bloggar mellan 4 och 6 på mornarna

    SvaraRadera
  7. Vad härligt att läsa att du trivs så bra på jobbet - rätt person på rätt plats helt enkelt!

    SvaraRadera
  8. Är det bara vanliga pannkakor stekta i stekpanna kallar jag dem pannkakor, är dem mindre så kallar jag dem plättar - men då ska dem ju vara stekta i plättlagg. Ugnspannkaka som gjord i ugn.

    En get kanske vore något som husdjur, ha ha!

    SvaraRadera
  9. Småplättar = små plättar ( små tunnpannkakor)
    Plättar = tunnpannkaka
    Pannkaka = ugnspannkaka

    SvaraRadera