torsdag, oktober 13, 2011

Cake Pops

~20 stycken

200g kaka (t.ex. ett paket ballerina eller några muffins)
100g philadelphiaost
(Ev smaksättning)

200g choklad

Pinnar
Något tjusigt till dekoration

Kör kakan i mixer tills det bara är fina smulor. Klicka ner nästan all philadelphiaost, och mixa lite till. Prova att rulla en liten boll, är det för smuligt, så släng i mer philadelphia. Vill du ha någon slags smaksättning så tillsätt den, rulla sedan bollar.

Ställ in bollarna i kylen för att stelna ungefär 10 minuter. Smält chokladen under tiden. Doppa ena änden av en pinne i choklad och tryck fast i en boll. Låt stelna 10 minuter till. Doppa i choklad och dekorera med något fint, t.ex. strössel, nöthack eller liknande. Fortsätt tills alla är klara, och försök att inte få ett vansinnesutbrott under tiden.

För att cake popsen ska bli så fina som möjligt så bör de få stelna ståendes, t.ex. nedstuckna i en skål fylld med socker eller i en kartong där man gjort hål för pinnarna.


8 kommentarer:

  1. Menååååååh!

    SvaraRadera
  2. Blev de goda??

    Det ser ju så festliga ut de där cake popsen men jag får för mig att de inte är så speciella att äta så har inte idats göra dem någon gång.

    Å har helt glömt att svara på din kommentar här (har inte nonchat dig) klart vi måste ta en dejt så vi kan leka ihop någon dag.

    hur jobbar du? vad funkar bäst för er?

    SvaraRadera
  3. Har länge tänkt testa dessa små runda underverk men kommer liksom aldrig till skott. Kanske C ska få sånna när han fyller år här i november :]

    SvaraRadera
  4. Lisa07:28

    Åh, smarrens! :) Jag har också tänkt göra dem, de ser ju smarriga ut! Jag väntar nog till den fika-fria månaden är slut.. :) Jag längtar till ikväll!!

    SvaraRadera
  5. Åh det ser riktigt goda ut och det lät inte allt för svårt. Blev de goda?

    SvaraRadera
  6. Åh kul att göra såna :) Har alltid funderat ifall dom är goda.. blev dom de? :)
    De låter ju inte så gott me en klump me kakor blandat me phiadelphiaost ? ;P

    SvaraRadera
  7. Vad gott det lät & såg ut!!!

    SvaraRadera