lördag, september 03, 2011

Emmaljunga Scooter 2.0

Vi har funderat ett tag på att köpa en sulky till Astrid, redan sen i våras då vi åkte till Turkiet faktiskt. Då valde vi att ta med oss vår vanliga vagn (Emmaljunga City Cross), men nu när vi ska iväg till Stockholm så känns det som en mer eller mindre omöjlighet att smidigt få med oss den både dit och hem.

De vi tidigare kollat på i prisklassen 1000-2000 kronor har känts rackliga, svårstyrda och omöjliga för vinterväglag. Därför kollade vi upp en prisklass och hittade två vagnar som kändes som möjliga alternativ för oss, Emmaljunga Scooter 2.0 och Brio Spin. Vinnande ur striden gick Emmaljungan tack vare sina stora hjul fram (Spin har små swivelhjul), och att vi är så nöjda med City Crossen, Scooter är nämligen en mindre kopia. Vi köpte den på Barnens Hus, och där kostade den 2985 kronor.

Den är inte en liten nätt cityvagn som man vänder på en femöring med, men inte heller klumpig. Det känns som att Astrid kommer sitta bekvämt i den tills hon är stor nog att inte behöva någon vagn längre, och vi kommer kunna använda den året runt oavsett väglag.

Jag är inte så insatt i hur länge man rekommenderar att barn ska åka bakvända i vagnen, men tycker att det känns nog så tidigt att vända henne "på heltid". Vi kommer därför fortsätta använda City Crossen här hemma ett tag till. De få gånger vi provat att vända sittdelen framåt så har hon dock trivts bra, och när hon idag premiäråkte sin nya vagn på Ica Maxi så var hon bara nyfiken, nöjd och glad. Kan tänka mig att det blir andra miner om hon är trött eller gnällig och inte kan se den som kör.

Nån som är bättre påläst än jag när det gäller att åka framåt eller bakåtvänt?


6 kommentarer:

 1. Det var ju väldigt mycket snack kring det här i våras: http://www.dn.se/nyheter/sverige/sma-barn-mar-bast-i-bakatvand-vagn

  Min personliga gräns går vid 1 år. Det finns en fåtal varianter på sulkys där man kan ha barnet mot sig men de framåtvända dominerar ju stort!

  SvaraRadera
 2. Hon ser ut att trivas ;)

  SvaraRadera
 3. Snygg vagn!! :) Jag har hört och läst att det är bra att ha barnet mot sig. Inte vända dom för tidigt. Världen blir lite för stor för dom, för mkt intryck. Och att har man barnet mot sig så kan man liksom dela världen tillsammans och prata. Titta en flagga, en fågel osv :) Jag har Joel mot mig och kommer nog försöka ha det så länge han accepterar det. Jag har vänt honom framåt under vissa promenader denna veckan. Men det tar emot i hjärtat ;) Runt ett år tycker jag nog är ganska lagom, men som sagt det beror ju på barnet. Joels kusin har åkt framåt sedan han var 5 månader, men det var NO NO för Joel :) Älskar Emmaljunga förövrigt!

  SvaraRadera
 4. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med dina funderingar. Men vilken fin vagn ni har köpt. Är det fullt liggläge på den?
  Vi har bytt till oss en liten stadsvagn (av min syster) som vi har med oss i bilen. Men den fungerar absolut inte på vintern.

  SvaraRadera
 5. Vilken snygg vagn.

  jag har hört lite olika men det som dyker upp oftast är 2 år.

  Vi har köpt en liten shoppingvagn som jag slänger i bilen om vi ska på shoppingtur eller måste ha mer plats i bagaget men jag gillar inte ha Leah vänd från mig om än hon tycks gilla det. Men jag har inte hittat någon smidig en där jag kan ha henne vänd mot mig så vi varierar oss. Jag tror att är man lugn och trygg i hela sin uppfostran så stressar man inte upp barnet om de åker framåtvända ibland, de får ju lika många intryck om de sitter åt andra hållet. jag brukar dock prata med henne och visa mig lite då och då så hon känner att jag är där fast jag inte syns.

  jag tror att man skall göra som man själv känner och skita i allt annat!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Vi har en sån vagn och den är jättebra! Men på den vanliga kombivagnen kan man vända på styret, vilket har varit jättebra, det borde alla vagnar ha!

  SvaraRadera