söndag, september 18, 2011

Kålpudding

Jag älskar mat. Vitkål, purjolök och de flesta sorters ost är några favoriter i köket, medans jag klassar entrecôte som slöseri med pengar. Därför äter jag kålpudding hellre än en senig köttbit!

Kålpudding till vardags
4 portioner

1 klyfta vitkål
Smör till stekning
1 dl vatten
2 msk sirap
500 g blandfärs
½ hackad gul lök
600 g kokt kall potatis
1 ägg
1 dl mjölk
1½ tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
3 dl vatten
1 msk kalvfond

Strimla vitkålen tunt med osthyvel och fräs den några minuter i smör. Häll på vatten och sirap och låt det koka in så att kålen blir mjuk. Lägg över kålen i en bunke.

Blanda färs, lök, grovhackad potatis, ägg, mjölk och kryddor.

Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i färsen och platta ut den till en tunn kaka. Stek köttfärsen några minuter tills den nästan är genomstekt.

Häll på fonden och lägg kålen över köttfärsen. Lägg på ett lock och låg steka ca. 5 minuter. Servera med din mammas hemkokta lingonsylt!

1 kommentar:

  1. Sv:
    Vi vet inte riktigt vart det bär av om vi får lägenheten såld. Något större iaf. Just nu bor vi en väldigt välplanerad tvåa. Vi trivs bra och det fungerar bra med Miraklet nu men när hon blir större och får lite mer saker så vill vi nog ha lite större.. Mäklarna säger att man ska sälja lägenheter på hösten och hus på våren ;)

    SvaraRadera