fredag, september 02, 2011

Inte trött någonstans

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men: SÖMNBEHOV KOM TILLBAKA! De senaste månaderna har det inte varit ovanligt att jag sömnlös legat och vridit mig i sängen till klockan 2 om nätterna, men sedan ändå varit relativt pigg då den lilla vaknat vid klockan 7.

Inatt har jag provat en annan variant, somnade strax efter 22, vaknade och gav flaskan åt hungrig bebis 04:30 och är fortfarande vaken. Hon somnade om likt en klubbad säl, jag var så hungrig att det sved i magen och funderade om jag inte skulle sugit i mig den där vällingen själv istället. Tänkte banne mig inte stiga upp utan låg i mörket och vred mig fram o tillbaka.

Till sist blev jag alldeles för uttråkad och pigg för mitt eget bästa, så jag plockade upp mobilen. Kollade fejjan, mailen, bloglovin och läste ikapp hos Monstermalla, men då tog ju batteriet slut. Crap, gick ner för att hämta laddare, och då var det ju lika bra att dricka thekopp och äta skorpor när jag likaså stigit upp. Hade det så mysigt så, tända ljus och en 2-kilos hushållsost på köksbordet. Tog kort faktiskt, för att dela med mig av myset, får lägga upp imorgon, förlåt, senare idag menar jag.

När jag satt där började jag fundera vem mer som kan tänkas vara vaken klockan 5 en fredagsmorgon. Mamma, mormor..nej, den sistnämnda sover väldigt gott. Och inte ville jag väl chansa och ringa den förstnämnda heller, taskigt om hon sover för en gångs skull.

Men så hör jag ett pip från övervåningen. ASTRID! Min trogna vapendragare, perfekt, tänkte lyfta över henne i vår säng och kramas tills det blivit legalt att stiga upp. Men det kom inga fler pip, och när jag hunnit stöka undan bregott, marmelad och ost samt trippat uppför trappen, då sov ju ungen igen.

Så här sitter jag i sängen. Men nu har jag laddaren i väggen iallafall. Och en kall thekopp!
Published with Blogger-droid v1.7.4

3 kommentarer:

 1. Åh låter lite som min morgon, fast annorlunda. Inga skorpor på bordet och väckningen bestod av asfaltsläggare på ena sidan och tömning av glascontainer på andra. Men somna om kunde jag inte, fast hungrig är jag.. fika på stan om ett tag.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Julia08:27

  Du skriver bara såå bra! :D

  SvaraRadera
 3. Julia: Haha, tack! :)

  SvaraRadera