Kaka:
2 ägg
2 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl mix
2 tsk bakpulver
Fyllning:
125 g smör eller margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst, tillsätt det kokande vattnet.
Blanda mix med bakpulver och rör ner i smeten.
Häll i en bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda ca 35 minuter i 175 grader.
Dela kakan på mitten när den svalnat.
Låt margarinet och mjölken koka häftigt i 2 minuter och tillsätt sedan vaniljsockret. Häll fyllningen över den undre botten, lägg på locket och pudra med florsocker.
MUMS!
Ser galet gott ut!!!
SvaraRaderaAlltså, den där lät jättegod - men jag fuderar lite på vad "mix" är för nåt?
SvaraRaderaÅh mums. Sån brukade min farmor göra på fredagar, sen fikade vi & spelade kort på eftermiddagen när jag slutat skolan.
SvaraRadera