fredag, september 02, 2011

Lekar och spex till bröllop?!

Nästa lördag gifter sig min lillastorasyster, och jag ska tillsammans med mellanstorsystern vara toast och hålla i roligheterna på bröllopsfesten. Nu funderar jag, har ni några bra tips på spex eller lekar? Har kommit på litegrann, men vi vill ju såklart att det ska bli så roligt som möjligt och är väldigt tacksamma för förslag! :)

9 kommentarer:

 1. På syrrans bröllop så var en av lekarna att svara på frågor om brudparet och sen hade vi fullt med snapsvisor. en med påse på huvudet, pappers tallrikar på öronen, snapsgals på ögonen o sockerbitar som tänder. skit roligt tyckte jag de var.

  SvaraRadera
 2. oooh, jag har massor av lekar på lager : )
  vem suger bäst - sugrör, nonstop, glas
  vem spottar längst - spotta gelégroda
  vem hoppar längst - jämfotahopp

  finns massor av lekar om du googlar på minuten(svt).

  en rolig stafett är när man ska springa med en gurka fastklämd mellan låren och lämna över till näste man utan att använda händerna. nästa omgång byter man till en apelsin som kläms fast under hakan och lämnas över utan att använda händerna. sista omgången (kan man hoppa över beroende på sällskap) tar man ett spelkort från en kortlek på munnen, vid överlämningen pussas man alltså med nästa lagkamrat, fast kortet är såklart mellan : )
  väldigt skrattframkallande stafett iaf : )

  SvaraRadera
 3. shit vad kul att vara toast :D

  SvaraRadera
 4. Åh, har du några bra tips? Särbon ska toasta på sin brors bröllop nästa helg & jag har lovat hjälpa till med förberedelserna, men just nu dåligt med idéer...

  SvaraRadera
 5. Här har jag bloggat om en kul lek:
  http://brollopspyssel.blogspot.com/2009/07/paketleken.html

  SvaraRadera
 6. Paketleken är en bra isbrytare och bruket stå för många skratt! Googla paketleken bröllop, tror det var så jag hittade alla texterna :D

  SV: Jo, djuren är förunderliga! Det är ju som fantastiskt hur försiktiga och så mycket lugnare dom blir i närheten av småisar... Nu i veckan har äntligen våra kattor blivit sina mysiga jag igen. :]

  SvaraRadera
 7. Nina10:03

  Hej,

  Har följt din blogg ett tag och tycker den är superbra!

  Jag är väldigt dålig på att kommentera bloggar öht, men kände att jag var tvungen nu :)

  Fråge-lekar är väldigt roligt, tycker jag. Där kan man ju som ansvarig också sätta ribban så det inte blir för personligt eller för privat.
  Man sätter brudparet med ryggarna mot varandra så att de inte ser varandras händer/ansikten. Sen får de ta av sig skorna och behålla ena och ta den andres, så att de har varsin sko. Sen får de en fråga, och lyfte de då "samma" sko, så får man ett poäng. Så det kan ju vara frågor om allt ifrån vem som diskar mest, till vem som oftast skyller på huvudvärk. Denna typ av lek har jag gjort många ggr och det har gett mååååånga skratt.

  Hoppas det ger någon idé.

  Måste även tillägga att Astrid är för bedårande av det jag läst i bloggen! Min lilla dotter föddes bara några dagar innan Astrid, så kul o se "bebisar" i samma ålder. Hon var beräknad till den 11:e dec, men kom lite tidigare.

  SvaraRadera
 8. Det finns ju en rad klassiker; en klocka som brudparet måste kyssas när det rings i, bruden ska hitta brudgummens vad bland 3-4 andra, vem stämmer påståendet in på (typ vem diskar) och de får hålla och en skylt med deras namn på.

  Det här med att pussa bruden eller brudgummen på kinden så fort den andra lämnar rummet är något som jag tror jag hörde Magdalena Ribbing avråda ifrån. Minns inte anledningen men jag kan tänka mig att hon tyckte det var osmakligt och rörigt.

  SvaraRadera
 9. Nina: Vad kul att du kommenterar, och tack så mycket :)

  Ett bra tips som vi kanske kommer använda! Kan ju inte skriva exakt vad vi väljer för lekar utifall att bruden är här och tjuvläser ;)

  Det är så kul att följas åt med barn i samma ålder, så är det med många bloggar jag följer :)

  kram

  SvaraRadera