onsdag, september 14, 2011

Masse 9 månader

För några dagar sedan (närmare bestämt i söndags) blev vår lilla tjej 9 månader. Helt otroligt att hon nu funnits lika länge utanför magen som hon fanns innanför! Mamma frågade vilka 9 månader som gått snabbast, och jag måste säga tiden utanför, jag hänger knappt med.

Masse äter nu allt oftare samma mat som oss till middag, och gör det med god aptit. Hon har en ensam och vass liten tand, men jag anar att en kompis är påväg upp. Hon äter fortfarande en flaska under natten, och jag vet inte riktigt om vi ska försöka vänja henne av med det eller fortsätta. Pincettgrepp, det har hon inget tålamod med utan använder hela näven till att plocka upp mat/skräp/intressanta småsaker. Har någon ett bra tips på hur man ska träna det så tipsa gärna!

Hon ska inte på BVC för besiktning förrän nästa månad, så någon vikt och längd kan jag inte meddela. Vi märker dock på kläderna att hon växer, eller så är det kläderna som krymper. Hon promenerar glatt omkring då hon får hålla i ett finger på någon som går bredvid, men är det bråttom kryper hon hellre iväg som en oljad blixt över golvet. Att skaka huvudet i sidled är populärt just nu, och man blir lika full i skratt varje gång. Är det månne alla mina "AJABAJA" och mitt nekande skakande på huvudet som smittat av sig?

En liten papegoja har hon blivit, och ibland kommer det upprepningar av ord vi just sagt. Senast i eftermiddag då morfar busade med henne och hon utbrast "LÄLP" (hjälp). Hon vet ju knappast vad det betyder, men vi skrattade gott åt hennes timing.

Hmm, vad mer ska jag kunna berätta..Ja just det, hon är världens underbaraste och mitt hjärta smälter varje gång hon kryper upp i min famn och kramas. Det var nog bara det.Tågåkaren

3 kommentarer:

  1. Om du vill träna pincettgreppet med henne, och samtidigt kanske få lite tid över att göra nått annat, så häll ut lite strössel på bordet och sätt henne där :) Det är gott nog att kämpa för, och det går inte att få upp (i alla fall inte ALLA) med hela nävarna från bordet ;)

    SvaraRadera
  2. Alltså, ta med karln och åk och titta på tapeten i närmsta butik. Den är verkligen mmm! Jag tänker nog försöka leta reda på en riktigt röd plåtlampa att hänga över köksbordet dessutom, om jag nu hittar någon vill säga :)

    (Och här heter det förresten ostbågar, och de intas helst en två-tre-dagar-sega sådär ;) )
    Kram!

    SvaraRadera