onsdag, februari 19, 2014

48-timmarsregeln

Alla i familjen mår bra, och Elsa är pigg igen efter att ha ätit frukost, lunch och fått i sig vätska. Skönt! Törs inte blåsa faran över (vi är ju tre stycken som inte åkt dit än), men är vid gott mod iallafall. Förhoppningsvis var det en lindrig variant! När Crille kommer hem så ska jag städa, putsa och feja bort de baciller som försöker gömma sig kvar, och så håller vi tummarna hårt för att vi andra klarar oss.

Något som gör mig arg som de som inte följer 48-timmarsregeln. 48 timmar efter senaste "utbrott" så bär man fortfarande på smittan, och det ska man inte utsätta andra för. Även om Astrid inte blivit sjuk, så är hon hemma från föris idag, ska inte träffa någon på 48 timmar och jag skippar gruppträningspasset ikväll. När det gäller jobb så är det ju inte så mycket att göra, Crille fick lov att åka på jobbet idag och jag ska på jobbet imorgon, vi har inte möjlighet att jobba hemifrån eller stanna hemma obetalt. Hade det varit någon av oss som hade varit sjuka så är det ju förstås en helt annan sak.

Men när man träffar barn på förskolan vars syskon är hemma magsjuka, eller när man viftar bort ihållande kräks och diarré med "jag/hen hade nog fått i mig/sig något dåligt", då blir jag arg. Jag vill inte, varken för egen del eller mina barns, överta någons kräksjuka bara för att någon inte vill vara hemma och tappa lön/vabba, eller ändra sina planer. Egoistiskt är vad det är, nästan lika vidrigt som kräksjukan själv.

Nåja, nu ska jag vara glad istället. Solen skiner, tjoho!


8 kommentarer:

 1. Du är inte enda som är arg över egoistiska föräldrar! Har sett mycket som man inte förstår sen man haft barn i dagis,barn som kommer dit med feber för att föräldrar inte orkar vara hemma,man liksom vad???
  Suck!
  Hoppas ni andra hålls friska nu :)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en stor SUCK är på sin plats! Men fortsätter man att tjata och kommentera så kanske det går in i fler huvuden ;)

   Vi andra verkar ha klarat oss (peppar peppar), så nu blir vi osäkra på om det var magsjuka eller hennes äggallergi..Nåja, bettet safe than sorry! :) kram

   Radera
 2. skriver under på det!

  SvaraRadera
 3. Mileon är allt som oftast lös i magen då den reagerar på allt. Citrusfrukter (vilket han älskar, ska jag neka honom?), päron, när han fått i sig övermogna bananer eller annat som sätter fart på magen och alla dessa snuvor ssm går rätt ner i magen.
  Du menar att vi ska hålla honom hemma varje gång han kör löst? Helt omöjligt!
  Jag är vaksam och kör på avföringens lukt och allmäntillståndet. Blir jag osäker hålls han hemma.
  Vill inte ha och inte heller smitta om det är något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Linda, det menar jag verkligen inte. Då vet ni ju anledningen till att han är lös, ni chansar inte. Ni känner honom bättre än någon annan och vet ju vad som är normalt eller inte för honom.

   Om Astrid käkat 5 päron på dagar och det visar sig vid toalettbesök så håller vi inte henne hemma, då vet vi ju anledningen till att det är som det är :)

   Radera
 4. Även jag skriver under på den listan. Vi har fått ett papper från förskolan som alla föräldrar har fått skriva under, där det bla står att efter magsjuka så gäller 48timmar. Barnen ska vara feberfri i ett dygn innan de kommer tillbaka osv. Jag tycker att det är riktigt bra då C är känslig och åker på allt...
  Nu då C hade magsjuka så kräktes hon sista gången vid 23:30 på torsdagen, kändes lite fel för mig att jobba lördag natt (började 22) men jag var som sagt var inte sjuk och jag förstår att föräldrarna måste jobba men jag är så rädd att smitta ner nån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett sånt papper borde man ju ha på alla förskolor..ska föreslå det hos oss! :)

   Radera