lördag, februari 01, 2014

Välkommen februari

Så har vi nått fram till vabruari, alla småbarnsföräldrars bästa tid på året. Vi har ju inga problem i år heller att lösa logistiken med sjuka barn, då Crille fortfarande är föräldraledig, och det känns skönt. Det är först nästa vinter vi får uppleva denna månad av terror "på riktigt". Visst, man ska inte måla fan på väggen. Visst, det är jobbigt med sjuka barn (inte minst för dem själva) även om man inte behöver vara borta från jobbet. Men det känns som sagt skönt att en av oss ändå alltid är hemma, och börjar det härja någon kräksjuka på föris så får Astrid lov att vara hemma. Har bunkrat upp med glitter och pyssel utifall att, för att hålla borta eventuell rastlöshet.

Februari blir även månaden då jag ska tänka extra mycket på mina inköp, eller snarare inköpen jag inte ska göra. Jag känner att det är lättare att inse att jag inte måste shoppa en massa om jag låter bli helt lite då och då. Mat och hygienprodukter är ju självklart helt undantaget, och om det är något som barnen behöver. Två födelsedagsbarn har jag att fira, så presenter till dem får också bli undantag. Haka på om du vill!

Fick frågan om det berodde på att vi varit iväg utomlands och spenderat pengar, men festligt nog så fick jag en riktig kalasfin januarilön (någon fin fördel för att man jobbar julen ska man väl ha), så det blir pengar in på sparkontot istället. Skadar aldrig! När månaden är slut ska jag summera hur det har gått, alla kvitton bortsett från matvaruaffärer ska sparas, i bästa pensionärsanda.


Februari i fjol var Elsa bara en liten plutt!

4 kommentarer:

 1. Anonym20:03

  Tjo! Det går kräkis på klubban, stått på tavlan direkt man kommit in. Vårt barn åkte på kräkisen i fredags, men den har florerat nån vecka i alla fall :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, snälla du för tipset! Blir ett samtal måndagmorgon för all stämma av läget..Hoppas att ni nu får vara friska framöver :)

   Radera
 2. Låter som vår februari också. Känner att det är dags att jag får full koll på vår ekonomi. Jag vet dock inte om jag vågar mig på något köpstopp då vi fortfarande håller på att styra upp hemmet (min förhoppning är bland annat att köpa en kökslampa innan Elsas kalas) men min tanke är att jag inte ska köpa något som inte är väl genomtänkt och välbehövligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lampor alltså, det svåraste att köpa av all heminredning tycker jag! Har lätt att hitta fina, men så är vi ju två om saken ;)

   Radera