söndag, februari 09, 2014

Att leta

Jag tappar bort saker dagligen, det är ett utmärkande karaktärsdrag för min nya, lite slarvigare image. Tidigare i veckan for jag runt här hemma som en grinfärdig, skållad råtta och letade efter min Norrbottensring som jag fick i julklapp av Crille. Visste att jag haft med den till jobbet, och trodde att den skulle ligga i en jackficka. Letade i alla fickor både på jackan och väskan, i byxfickor, lådor och skålar i badrum och sovrum, ja överallt där jag trodde att den skulle kunna finnas. Gav upp. Typ två minuter senare hittade Crille den, i jackfickan såklart. Dagligen är det något som försvinner spårlöst!

Men på listan med efterlyst men ej funnet finns nu bara en sak; ett presentkort på massage, med sista förbrukningsdatum 14/2. Kanske vore läge att hitta det alltså..Plockade fram det tidigare i veckan från lådan i mitt sängbord, och sen bara POFF! Får nog göra en organiserad sökinsats när jag kommer hem från jobbet ikväll, för jag har två utmärkta små assistenter.

Nyss letade vi efter en liten påse med skruvar och pluggar till Elsas lilla kryddhylla (som används som bokhylla, Astrid har en likadan) som jag ska måla och skruva ihop ikväll. Och vi hittade den! Efter det ville Astrid leta nyckeln till sitt skrivbord, men den har Crille lagt på något klurigt ställe så den får han plocka fram när han kommer hem från affären. Men då kom hon på att det på morgonen, på något mystiskt sätt, försvunnit ett värmeljus från en ljuslykta på vardagsrumsbordet. Astrid skyller på Elsa, Elsa hon snackar rappakalja till bortförklaring. Undrar om det är Astrid som gömt den bara för att vi ska ha något att leta efter, det är spännande att vara detektiv förstår ni!


Spårlöst väck, hmm..

6 kommentarer:

 1. Sandra(Hudik)12:18

  Hahaha, vad underbart med privatdetektiv (er) i hemmet :), det där fallet löser garanterat Astrid! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, hon löste fallet med att hämta ett nytt ljus från ljuslådan ;) Hon är inte dum! :D

   Radera
 2. Haha, känner igen mig. Hoppas att du hittar presentkortet!

  Just nu är det vår lilla kam som jag letar febrilt efter, behöver den för att klippa min alldeles för långa lugg... Senast jag såg den hade Elsa den i munnen och sen är den spårlöst borta. Nagelklipparen har jag gett upp och köpt en ny. Men sorgligast av alla är min mammas examensring som har varit borta i ett halvår. Jag hoppas verkligen att den ska komma fram på något sätt och att den inte ska ligga i någon väska eller ficka bland de saker som gick till Stadsmissionen i samband med flytten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nej, hoppas att du hittar ringen! En kam eller nagelsax är ju inget större bekymmer att hitta och köpa nytt, men just de där sakerna med högt affektionsvärde är ju så tråkiga att tappa bort.

   MIsstänker att presentkortet hamnat i pappersåtervinningen tyvärr..Men ska göra en ordentlig genomsökning imorgon :)

   Radera
 3. Alltså, som att det är skönt att höra att man inte är ensam om att vara totalt förvirrad... haha! ;P Det har hänt att jag med gråten i halsen söker ett par byxor som jag haft på mig tidigare under dagen typ. Då blir jag rädd eftersom jag inte riktigt är redo att bli dement riktigt ännu. Förhoppningsvis beror det bara på att vi har mycket i tankarna. Jag hoppas då verkligen det. ;) KRAAAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad jag skrattade när jag läste din kommentar, tur att vi är på samma nivå! Jag är inte heller redo att bli dement ;) KRAM!

   Radera