2,5 dl mjölk eller grädde
1krm vaniljpulver
Blanda alla ingredienser i en burk och rör om tills fröna börjar suga åt sig vätskan. Rör sedan om några gånger till under den närmsta halvtimmen så att fröna inte sjunker till botten och klumpar ihop sig. Sätt på lock och ställ in i kylen, gärna över natten.
Servera med valfritt tillbehör och kall mjölk. Mums!
Gott att servera till:
Frukt i bitar (särskilt hallon!)
Jordnötssmör
För annan smaksättning kan man även lägga till ½-1msk kakao, blanda då ihop mjölk/grädde, kakao och vaniljpulver innan du rör i chiafröna.
Vill man ha en lösare pudding tar man mer vätska/mindre frön, för en fastare pudding mindre vätska/mer frön. Lätt att anpassa till hur man själv vill ha den, både när det gäller konsistens och mängd. En god och väldigt mättande frukost, ett utmärkt alternativ till gröt tycker jag.
Chia är ett litet superfrö! Googla!
spännande. vad smakar det?
SvaraRaderaSjälva fröt smakar ingenting! Så själva puddingen smakar bara av den smaksättning man väljer :)
Radera