onsdag, februari 26, 2014

Min och Elsas egna tid

När jag var föräldraledig med Elsa och Astrid gick på syskontimmar så tyckte jag att det var skönt. Bra och kul för henne att vara där, guld värt för mig och Elsa som fick lite egen tid tillsammans (eller rättare sagt tid då jag slapp ha dåligt samvete för att jag satt stationerad i soffan med en sovande bebis fast i bröstet).

Nu skulle jag mycket hellre ha henne hemma, och vara tillsammans alla tre (jag, Astrid, Elsa) på min lediga onsdag varje vecka, men då känns det inte rättvist mot henne då hon verkligen älskar att vara där, och är där så pass lite. Snart så löses ju det "problemet" av sig själv, då barnen går upp på heltidsplatser på föris så kommer de vara hemma med mig alla mina lediga veckodagar.

Så därför försöker jag passa på att ta till vara på de ensamma dagarna vi har kvar, jag och Elsa (eller snarare sagt de ensamma timmarna). Idag blev det babysång på bibblo, sedan köpte vi byxor (de där kvarglömda kläderna tycks inte hitta hem) och promenerade hem. Var taktisk och stannade på stan tills Elsa var riktigt trött, så hon somnade så fort vi började gå hemåt. Muskelmorsan bar sedan upp henne sovandes i sittdelen och la sittdelen i hennes säng. Otroligt att det funkade, jag är fortfarande i chock.

Har ätit lunch och sitter nu i soffan med datorn och en tekopp. Modigt, ni har väl inte missat Tekoppens lag? Så fort barnen sover och man häller upp en kopp med kaffe eller te så tycks de vakna illa kvickt. Som att de har någon slags radar mot föräldrars lugn och ro typ. Men inte idag, HAHA!


6 kommentarer:

 1. Anonym19:49

  Låter som en mysig dag!

  www.mammatea.se

  SvaraRadera
 2. Tekoppens lag känner jag till alltför väl :) dock inte med lillebror än så länge. Han är oförskämt snäll.

  Förlossningsberättelsen ja... Jag har börjat knarka förlossningsberättelser och tårarna rinner varje gång. En sån häftig upplevelse att föda barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe ;) Härligt att lillebror är tillfreds :)

   Radera