måndag, februari 17, 2014

Olagligt skön måndagförmiddag

Jag är ledig var tredje helg, men då är jag ledig lör-mån, så det väger upp lite att man jobbar såpass många helger. Måndagar är en himla skön dag att vara ledig på! Imorse när Crille iväg till Sävast för att lämna Astrid på föris så städade jag och Elsa golv, toalett och rensade i lådorna i hallen. När Crille kom hem så tog jag hand om disken medan han dammsög soffan och puffade upp ryggkuddarna.

Så nu när Elsa sover middag har vi det riktigt skönt. Allt som behövde städas är rent, soffan är så skön den kan bli, jag har tänt doftljus, skivat ner clementin i en vattenkanna och på teven visas OS. Känns nästan lite olagligt att ha det såhär bra på en måndag.

Nu en fråga till er andra med tygsoffor-hur rengör ni dem? Vi dammsuger med jämna mellanrum och torkar med fuktig trasa när något spills, men det känns som att den skulle behöva en grundligare rengöring. Tyget går att ta av kuddarna, törs man köra det i maskin?


Glad städhjälp

14 kommentarer:

 1. Jag undrar samma sak! Skulle inte vilja göra en bakterie-test i våran soffa. Huuu! :) Men handtvätta ska man väl inte behöva göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska prova att tvätta överdraget till en kudde i maskin! Skulle inte vilja göra ett bakterietest i vår soffa heller :D

   Radera
 2. Jag har en tygsoffa med avtagbara överdrag och jag körde ett överdrag i maskinen i torsdags och det blev jätte bra :) fräshare finare och till och med kudden kändes bättre(inte lika ihop sutten) Jag körde i 30 eller 40 grader och nej jag hade inte en tanke på att den inte skulle gå och tvätta!
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska testa att tvätta ett av överdragen till en ryggkudde och hoppas att det går lika bra för oss :)

   Radera
 3. ojojoooj! vi tvättar våra överdrag en gång i månaden! haha. min dröm är en vit soffgrupp men som du förstår så är det bara att glömma så länge jag delar hushåll med mina två spill-killar! jag kör överdragen i 40grader, med mjukmedel och så får de hängtorka för att de inte ska bli statiska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, det blir tvätt så fort vi får en till tid i tvättstugan (HATA HYRESRÄTT! haha) :)

   Radera
 4. Linda20:03

  Min soffa har fått både kräk och kiss på sig och såklart lite satt och så men ja! Vi tvättar i 30 grader. Men ett hett tips är att lägga plastad frotté under alla fodral. Då blir ju inte själva soffan förstörd vid små och stora olyckor. Utan tvättbarsoffa hade jag dött äckeldöden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, då förstår du att jag håller på att dö äckeldöden just nu :) Ska provtvätta och hoppas att det går bra. Tack för tipset! :)

   Radera
 5. Sandra (Hudik)21:23

  Du vet ju hur våra beiga soffor ser ut och jag tvättar våra överdrag och det funkar utmärkt :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen :) Nu blir det tvätt här med :)

   Radera
 6. Anonym21:24

  Möbelshampoo har jag köpt för att prova. Fanns på öob

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset :) Ska prova att köra ett överdrag i maskin, funkar inte det så blir det möbelshampoo :)

   Radera
 7. Vi har provat tvätta..ingen hit tyvärr men vi impregmerar soffan med jämna mellanrum vilket gör att vätska liksom bara ligger ovanpå, dammsuger ofta, och vid stora olyckor (läs spya) har vi använt möbletvätt i skumform som man sen torkar bort. men visst, nästa soffa blir en i skinn, tänkte int epå barn, kladd, spyir och annat när vi köpte den här ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska provtvätta ett överdrag så får vi se vad tyget tycker om det :)

   Radera