måndag, oktober 18, 2010

Dagens BM-besök

Det lilla hjärtat i magen slog 142 slag/minut, magen hade växt två centimeter på två veckor, blodvärdet låg på 120 och jag har ökat ett kilo till i vikt (ligger nu på +4). Allt såg bra ut, 23:an verkar må bra i sin mammas mage!

Det är dax att ta ställning till om jag ska vaccinera mig eller inte, rent spontant säger jag NEJ, men Socialstyrelsen rekommenderar att alla gravida, även fullt friska, ska ta vaccinet. Inte för bebisen skull utan för sin egen, särskilt om man är i andra eller tredje trimestern. Jag får fundera tills nästa BM-besök som är om två veckor.

9 kommentarer:

 1. Vad för vaccin?

  SvaraRadera
 2. Åh - härlig bild! vad fina är :)

  Jag har inte fått nån info om vaccination men har läst mig till att jag antagligen inte behöver ta nått eftersom jag vaccinerade mig mot svinflunsan. Och det gjorde jag innan vi drog igång med IVF förra vintern, just för att gravida är en riskgrupp. Annars hade jag nog inte gjort det.

  Jag hade dessutom nån sorts flunsa förra hösten (innan vaccination) så förhoppningsvis är jag lite dubbelskyddad.

  SvaraRadera
 3. Det var ju svininfluensan som gick då jag var gravid, dom rekommenderade att jag skulle ta vaccinet. Men jag tog d faktiskt inte och är nöjd med det beslutet :D man visste inte hur d skulle påverka barnet heller..Låt inte läkare påverka dig,utan ta d beslutet själv..

  SvaraRadera
 4. Så fin du och magen var idag! Supersnygga! Skönt att allt var bra.

  Kram,kram.

  SvaraRadera
 5. Hej, har nog inte kommenterat här förut men läst hyfsat regelbundet sen Linda på "Innan du fanns" länkade och grattade till graviditeten. Spännande att det börjar bli dags snart, såg så mysigt ut med rummet ni fixat, blir ju lite sugen själv, men nåt år till...

  Iaf, blev lite nyfiken, vilket vaccin är det du pratar om?

  SvaraRadera
 6. Vad är det för vaccin dom vill att du tar?? Nyfiken :)

  SvaraRadera
 7. Du är så söt med din lilla mage :D

  SvaraRadera
 8. Jag tog vaccinet förra året precis i början av grav. eftersom john hade svinis. nöff nöff =D
  Har inte märkt av något på varken mig eller hugo (var i v 8-9).

  Men tur att man själv får bestämma om man ska ta det!

  Hur snygga är ni inte idag då, du och 23:an? =)

  SvaraRadera
 9. Tack för era fina kommentarer, och ni som undrar vad det är för vaccin har säkert redan hunnit läsa mitt inlägg som förklarar :) Känner mig som finast i världen med fartguppet till mage, min bästa accessoar någonsin ;)

  Sandra: Jag funderade i bilen igår vem det var i bekantskapskretsen som åkte på svinisen, och kom på att det var John :D Nöff nöff, tur att Hugo inte kom ut med en knorr därbak! ;)

  SvaraRadera