tisdag, oktober 19, 2010

Vecka 34 (33+0)

23:an väger nu ca 2 kilo och är uppskattningsvis ca 45 cm lång. Vi har sju veckor kvar till beräknat förlossningsdatum, vilket blir 48 dagar tills dagen D. Även om jag har svårt att tänka mig att det lilla vilddjuret i magen ska vara så punktlig så kommer det nog ändå kännas häftigt när datumet som vi väntat på i nio månader äntligen är här. Redan har vi klarat av 82% av graviditeten, vart tog tiden vägen?

Jag har börjat få ont i övre delen av ryggen, tror att det har med att göra att jag sover i samma ställning natt efter natt, är van att snurra runt och helst ligga på mage. Lite svårt nu må ni tro! 23:an har tidigare hickat lite sporadiskt nu&då, men nu studsar det i magen dagligen, ibland flera gånger. Antagligen är det den lillas andningsträning i form av att svälja fostervatten som gör det. Har ganska mycket sammandragningar, men de gör väldigt sällan ont och det lugnar ner sig då jag gör det. Halsbrännan kommer på besök ibland, särskilt om jag ska böja mig ner för att t.ex. knyta skorna efter att nyss ha ätit. Ja, skor och strumpor börjar i allmänhet innebära trubbel, stånk och stön, det känns som att jag har en basketboll i mellangärdet.

Även om det är en livlig filur i magen, så är det en snäll livlig filur. Han/hon ger tusan i sin mammas kissblåsa, och tacksam är jag över att slippa springa till toaletten i tid och otid eller kliva upp om nätterna. Mina revben petas det på nån gång då och då, fast aldrig så att det gör ont.

23:an, du var svårövertalad till att flytta in i magen,
men du sköter dig utmärkt där inne! <3

3 kommentarer:

 1. Det är ju oftast väldigt mysigt att vara gravid! Men det där med skor och sockar är ett gissel... Böjer jag mig ner när jag nyss har ätit kommer både halsbränna och illamående.

  Vecka 34 låter ju helt himmelskt bara man säger det! Det närmar sig med stormsteg.

  SvaraRadera
 2. Anonym11:15

  Tydligen vidgas bröstkorgen också när man är gravid för att ge plats åt barnet, kan vara därför du får lite ont i övre delen av ryggen också..

  :)

  SvaraRadera
 3. Em: Snart är våra magar borta och vi kan knyta skorna som vanligt..Men jösses vad jag ska sakna den! :)

  Anonym: Där har vi en ännu bättre förklaring, det har säkert med saken att göra :)

  SvaraRadera