lördag, oktober 02, 2010

Spola kröken och röken!

Jag tänker inte ge 23:an coca-cola i nappflaska eller sticka en cigg i mungipan på henne/honom. Varför ska jag då se till att det indirekt serveras när han/hon ligger i magen?

Nu menar jag inte att man ska avstå från alla onyttigheter och låtsas vara renlevnadsmänniska bara för att man är gravid, men det är tänket att "nu får jag äta vad jag vill då jag är gravid" som får mig att tända på alla cylindrar. Att stoppa i sig onyttigheter i överflöd, som 1,5 liter coca-cola om dagen, bara för att man har en ursäkt om det börjar peka uppåt på vågen är rena rama galenskapen om du frågar mig. Jag stoppar inte i mig allt jag blir sugen på i vanliga fall, och gör det inte heller nu. Allt med måtta!

Att däremot röka/dricka/snusa/använda droger under tiden man är gravid, där vill jag utdela spöstraff och nackskott. Det är inte bara en själv som påverkas, utan det lilla livet i magen får i sig nikotin och alkohol, och vilken förälder tycker att det är okej då bebisen befinner sig på utsidan av magen? Precis! Jag har aldrig själv varit rökare/missbrukare, så jag vet inte hur svårt/lätt det är att sluta, men när det handlar om ett ofött litet liv som man har allt ansvar för kan jag inte förstå hur man kan tända en cigarett eller hälla upp ett vinglas. All denna forskning som handlar huruvida det är skadligt för barnet eller inte är ju ren idioti, finns det inget bättre att lägga forskningspengar på?

Nä, där har jag noll tolerans och det börjar koka i blodet på mig. Att man inte har vett att vara rädd om det lilla livet man fått lyckan att ansvara för, är i mina ögon fruktansvärt själviskt och oansvarigt. Punkt slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar