100g smör eller margarin
1dl farinsocker
1dl socker
1 ägg
2 dl glutenfri mjölmix
½tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1krm salt
100g mörk blockchoklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll margarin, farin och socker i matberedare och kör tills det bildats en grynig massa. Knäck i ägget. Blanda mixen med bakpulver och häll i tillsammans med vaniljsocker och salt, kör några varv till. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten, kör matberedaren några varv till.
Lägg bakplåtspapper på plåtar och klicka ut smeten, tänk på att inte klicka kakorna för nära varandra då smeten flyter ut ganska ordentligt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på pappret och lyft sedan av dem med hjälp av en stekspade.
Smarriga med ett glas kall mjölk, och går bra att frysa!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar