måndag, november 14, 2011

Läst på Wikipedia

Fråga mig inte varför, men jag knappade in "älg" i sökfältet på Wiki för nån dag sedan. Jag hittade följande som fick mig att skratta högt och se roliga scenarion framför mig:

"En fullvuxen älg har få fiender, men en vargflock kan utgöra ett hot, speciellt för honor med kalvar. Sibirisk tiger och brunbjörn kan också döda älgar, men björnar tar oftare över kadaver som dödats av vargar eller dödar unga kalvar. I Nordamerika kan svartbjörn och puma utgöra betydande predatorer på kalvar under perioden maj till juni. Späckhuggare har också dokumenterats döda älgar."

Hur går det till? Jag bara undrar. Hoppar späckhuggaren upp på land och tar sig en munsbit, eller är det när älgen simmar förbi som den blir sugen på älgstek?




Älgtrav är ju också vansinnigt roligt, det enda som skulle kunna få mig att åka till en travbana!

3 kommentarer:

  1. Jo det var på Doffi vi var och shoppade tyvärr gällde bara erbjudandet tom lördag. Men det kanske kommer fler tillfällen. Jag gillar doffi på fb, ett litet tips ;-)

    SvaraRadera
  2. Hahahahahaha!
    Det är lite som med Harrisburg (hette det så?) det är så osannolikt att det skulle kunna hända så egentligen har det aldrig hänt..

    SvaraRadera
  3. sv: Tack! Tycker det är så fint med fina paket så la ner lite extra tid på dom i år. Jag köpte allt på Åhléns. Dom hade mycket saker tyckte jag :)

    SvaraRadera