söndag, november 27, 2011

Skyltsöndag, namnsdag och apan

Gårdagens julklappsjakt var mycket trevlig, och vi hittade en del fina klappar.
Vi hittade även Palina på stan strax innan vi tänkt käka tidig middag, vilket ljuvligt sammanträffande. Vi har inte käkat i totalt lugn tillsammans på ungefär ett år, så det var nog på tiden!

Masse har haft det roligt hos sin farmor och farfar, busat på som bara den i köksskåp och petat på hundarna. Både Astrid och vi tackar så mycket för i helgen! Jag tror nog alla inblandade tyckt att det varit riktigt kul, och nu när vi ryckt Masse-plåstret kanske det känns lite lättare nästa gång. Även om vi vetat att hon har det jättebra i Bredsel så saknar man henne ändå så mycket när hon inte är med oss. Darlingen gick upp på natten för att han inbillade sig att hon ropade och var ledsen, jag sov som en klubbad säl.

Vi åkte till Piteå imorse och där gick vi på skyltsöndag, både i butiker och ute på gatorna, där det stod försäljare lite här och där. Mest fika verkade det säljas, inte drömmen för en fikaälskande glutenintolerant. Blev dock väldigt taggad på eget bakande! Vi träffade bl.a på Kajsa&Markus och annat känt folk, åt lunch på Röda Lyktan och hittade ytterligare några julklappar. Vi besökte faster Ebba och hjälpte henne att göra lite juligt i hennes lägenhet (läs:gjorde i ordning och ställde fram en julstjärna i fönstret), och sedan hälsade vi på min kusin Fredrik.

Jag och Astrid sov ikapp i bilen påväg hem, och vaknade båda två när bilen stannade utanför Candyworld på Storheden (jo, det där sötsakslöftet gick åt pipan). Det blev ett snabbt besök där, och en sväng på Ica Maxi innan vi kom oss hem. Nu blir det risgrynsgröt och korvmackor till middag, sedan ska vi kika Bridesmaids och kramas i soffan. Självklart ska vi tända första ljuset och dricka en liten glöggkopp också!

Masse har namnsdag idag, och fick en liten apa i present. Den verkar ha blivit en bra kompis redan nu. Vad är det dom säger, lika barn leka bäst? Mammas lilla apa!


3 kommentarer:

  1. Men då vaar det ju ni jag såg på Lyktan idag! Meh! Jag såg nåt bekant i ögonvrån och var tvungen att titta ordentligt (så ordentligt man nu kan utan att stirra liksom.. haha) men jag var ändå lite osäker så jag vågade inte gå fram. Skrutt - jag skulle ju ha chansat! :D Jaja, men då vet jag till nästa gång. ;)

    SvaraRadera
  2. Grattis på namnsdagen Astrid!

    Haha, kom på att jag helt hade glömt bort det där med partydjuren. Vet inte hur glada de blir över att jag lägger upp en bild på bloggen, men de får skylla sig själva! Alltid avskräcker de någon ;)

    SvaraRadera
  3. Det var så kul att stöta på er :) Astrid är så sockersöt, jag smälte lite där!

    SvaraRadera